• Banmöten

Det här är ett banmöte

Det är enkelt och billigt att köra sin bil på bana med Club Alfa Romeo svezia. Allt du behöver är en bil och viljan att prova något nytt, vi hjälper dig med resten!

Detta är ett banmöte

Ett banmöte betyder olika saker för olika människor, för några är det en åskådarupplevelse utöver det vanliga och en chans att komma riktigt nära motorsporten utan att för den skull behöva köra själv. Ingen annanstans kan du i ena ögonblicket titta på banracing i toppklass i klubbens egen tävlingsserie Club Alfa Romeo Challenge för att i nästa stå och prata med förarna i depån. 

Eller varför inte passa på att ta ut den egna bilen för några varv i promenadtempo under lunchen. För en del är banmötet första gången man kör själv i nybörjarklassen C där allt går lugnt och civiliserat till med stora marginaler för att alla ska kunna köra i sitt tempo. För andra är ett banmöte att verkligen pressa sin bil till gränsen för att uppleva magin som uppstår när människa och maskin möts i perfekt samspel i de snabbare klasserna A eller B. 

Försiktig förstagångsåkare eller banåkarräv?

Lugna halvtimmen och banvisningar

Även om du bara besöker banmötet som åskådare finns det möjlighet att provrulla asfalten vid två tillfällen under dagen. Körningen inleds alltid med en femton minuters banvisning där man i lugnt tempo kan bekanta sig med bansträckningen. Här finns också möjlighet att ta med sig en kompis i passagerarsätet. Det andra tillfället är lugna halvtimmen som infaller under lunchen där det går att köra några varv i lugnare tempo bakom en följebil.

Klass C

Klass C är instegsklassen som är anpassad för att det ska vara tryggt och roligt att lära sig köra oavsett förkunskaper. I klass C är tempot lägre och det finns särskilda regler som bland annat reglerar hur man får köra om. I klass C kan du köra med en Prova-pålicens eller SBFs racinglicens.

Klass B

Klass B är den klass som i mellanmjölkens land alltid fylls först. Hit flyttar många när de kört några banträffar i C och känner sig redo för att öka tempot lite. I klass B går det fortare och här finns möjligheten att låta både bil och förare bekänna färg. På vissa banmöten kör vi två B-klasser för att kunna hantera många anmälda. I klass B krävs SBFs racinglicens.

Klass A

I klass A bör du ha kört en del för att hänga med och att bara ha en snabb bil räcker sällan ända fram. De flesta som kör klass A har kört ett tag i klass B tills de upptäckt att de kör om betydligt mer än de blir omkörda. I klass A krävs SBFs racinglicens.

Club Alfa Romeo Challenge

I samband med våra banmöten körs även vår tävlingsserie Club Alfa Romeo Challenge. Här hittar du vanliga klubbmedlemmar som du och jag som valt att ta upplevelsen ett steg längre. Här körs tävlingsbilar som är byggda i enlighet med Svenska Bilsportförbundets regler för racing. Det kan verka avancerat men faktum är att många av våra tävlingsförare köpt sin första bil med mycket begränsade förkunskaper och sedan lärt sig vartefter. Tävlingsförarna är ett ett öppet gäng och nya talanger tas alltid emot med öppna armar. Är du en blivande talang?

Banmöteskalendern