CAR Challenge nyhetsbrev

CAR Challenge Nyhetsbrev - April 2017

Författare: Joakim Landelius/den 4 april 2017/Kategorier: CAR Challenge Nyhetsbrev

CAR Challenge Nyhetsbrev - April 2017

40 dagar kvar till Lights-out!

Det är väl ingen som lyckats undgå att vintern har släppt sitt tag om oss? Solen tittar fram och värmer tillochmed en liten smula. Jaså? Det hade du? Då är det läge att bli klar med bilen och komma fram ur garaget!

Har du också missat att Åke Nyberg arrangerar en testdag på Sviestad den 20 April? Skärp dig nu! Så mycket var det inte att laga på bilen efter förra säsongen! Bilen är klar nu! Anmäl dig och se vad som sitter löst tillsammans med ett gäng andra välkända Challenge förare.

I dagsläget arbetas det för fullt med förberedelserna inför säsongen. Flaggvakter bokas, funktionärer drillas och vem som ska sponsra pokalerna fastställs. Utöver det besvaras alla de frågor som ni har gällande serien, regler och önskemål om förbättringar. Fortsätt så, serien är vad vi gör den till tillsammans! Ingen idé är för liten för att tas upp, kasta iväg ett mail så får vi se hur vi kan ta bäst hand om det.

När jag ändå har din uppmärksamhet vill jag passa på att påminna om reglerna kring den gemensamma profilen. Vad som ingår iden framgår av appendix till reglementet. Nytt för i år är att vi aktivt kommer hålla efter att korrekt dekaler sitter på bilen. Observera att vindrutestreamern alltid skall bära seriens titelsponsor, som i dagsläget inte är klar. Således skall denna, om ingenting annat förmedlas, vara ren från reklam.

Ni har väl förresten inte missat den väl tilltagna klövern som Sebastian och Kimi har på sina overaller?

Joakim Knutsson
Tävlingsledare

Förarpresentation - Sofia Stefansson #23

Efter en lång väntan är det snart dags. Jag minns så väl hur jag och pappa en dag i november åkte över Östersjön till Gdansk i Polen, i hopp om att få lägga vantarna på den där fina, tidigare seriervinnande 156:an. Förväntan var stor och frågorna så många; skulle det här visa sig vara den stora kärleken? Förvisso startade inte bilen och visst fanns det vissa problem som behövde åtgärdas, men på något sätt så kändes det ändå så otroligt rätt. Och det är väl kanske just det, den där magkänslan, som räknas när det handlar om att hitta den perfekta bilen.

Egentligen dök inte racingtankarna upp förra året, utan tidigare än så. Efter att som supporter och hobbymekaniker (med betoning på hobby) fått ynnesten att vara med vid tävlingsdagar tidigare säsonger, har jag också fått en inblick i racinglivet. Det jag upplevt av CAR Challenge är att det är en serie genomsyrad av glädje, omtanke och framförallt kärlek till de italienska bilarna. Det är en serie där prestige är oviktigt men där istället gemenskap, körglädje och hjälpsamhet är i fokus. När någonting går sönder, vilket man av erfarenhet vet att det förr eller senare gör, är man aldrig ensam. Det är med bakgrund av detta som jag nu ska försöka ge mig ut på banan i CAR Challenge, bristande erfarenhet till trots. men med vetskapen att jag hur som helst befinner mig i gott sällskap, omgiven av trevliga människor.

Det här kan gå precis hur som helst egentligen, men min förhoppning är att få genomföra så många race som möjligt. Nervositeten är ett faktum men framförallt är jag taggad till tusen, och för att ta till en gammal klyscha när man ändå kan - ingen minns en fegis.

Sofia debuterar i CAR Challenge 2017, där hon rattar en AR 156 2.0 TS Challenge i klass III. Vi önskar henne stort lycka till och hoppas självklart att hon känner sig välkommen i gänget redan vid första start!

1: Maj på Wenngarn

För att uppmärksamma lite extra att CAR Challenge fyller 15 år i år kommer det att läggas lite extra fokus på vår verksamhet på Wenngarn.
Med en egen yta för utställning av våra bilar tillsammans med representanter från serien ska vi få visa upp att racing är något som italienska bilar är byggda för.

Är du sugen på att ställa ut din bil? Är du sugen på att representera serien och berätta för nyfikna om vår verksamhet?

Kontakta Stefan omedelbums!
Racekalender 2017

2017-05-13 Race 1+2
Gelleråsens Motorbana
(m. Corsa Italiana)


2017-07-07 Race 3+4
Kinnekulle Ring


2017-08-19/20 Race 5+6
Kinnekulle Ring
(Kinnekulle Race Weekend)


2017-09-23 Race 7+8
Rudskogen Motorsenter
(m. Corsa Italiana)


2017-10-14 Race 9+10
Ring Knutstorp

SÄSONGSFINAL

Challenge Teamwear

Du har väl inte missat seriens (in)officiella tröjor?


Beställ din tröja här!
Första leverans förväntas ske på Wenngarn och Gelleråsen.

Challengeredax

Ett enhälligt beslut på Comitatio Challenges årsmöte i Malmö sa att förarkollegiet skall bidra med artiklar till klöverbladet.

Visst vill du göra som Patrik Hermansson? Skriv en artikel, bifoga ett par högupplösta bilder och visa vilken bredd vi har i serien, och i klubben.

Skicka dina alster till nyheter@alfaromeo.org så får en av klubbens mest levande organisationsdelar den uppmärksamhet vi tycker den förtjänar!

Antal visningar (351)/Kommentarer (0)

Taggar: