CAR Challenge nyhetsbrev

CAR Challenge Nyhetsbrev - Juli 2017

Författare: Joakim Landelius/den 17 juli 2017/Kategorier: CAR Challenge Nyhetsbrev

CAR Challenge Nyhetsbrev - Juli 2017

DressingKetchupLök på den?

Att Kinnekulle är en fantastiskt lättsam och härlig anläggning kan vi nog alla enas om. Det går ju praktiskt taget inte att ha en dålig dag där. Det är min yttersta förhoppning att den uppfattningen delas av er!

26 bilar anmälda. 24 på plats. Förhoppningarna var höga för att fylla banan och bjuda på tät racing för de åskådare som flockades runt banan. Med 21 bilar på griden när starten gick bjöd första racet på stor dramatik redan i första sväng, efter detta följde ett relativt omkörningsbefriat race. Andra racet bjöd på desto mer omkörningar, och som Speedhives lapchart visar har vi både spännande och omkörningsfylld racing. Skoj!

Sen var det det här med hamburgaren. Finns det någon som kan vittna om en mer kärlekslös anrättning än den som serveras? Jag lämnar härmed en öppen inbjudan till den som kan presentera detta med bild och text att få utrymme i framtida nyhetsbrev, om inte annat så för att boosta Kullen-burgaren och få den att framstå som bättre.

Till sist vill jag passa på att rikta ett extra tack till Challengefunktionärerna (Elisabeth, Dan-Erik, Daniel, Mats, Robert, Robin, Mattias & Sebastian) som dedicerar sin tid och gör detta underverk till tävlingsserie möjligt!

/Joakim Landelius
Tävlingsledare

Förarpresentation - Lasse Emilsson #49


Vad gör jag här!? Blev smittad av min bror Michael som "lurade" med mej på ett banmöte. Där blev det en licens och därefter flera banmöte och trackdays. Först med en Alfa GT och sen Abarth 500. Vid ett besök hos Niklas Lilja med Smålandsmaffian fanns en rullad Assetto Corse i ett hörn! Det ena gav det andra och nu är jag här! Jag själv har varit bilbranschen trogen hela mitt yrkesverksamma liv. En verksamhet som jag nu håller på att plana ut.
Målsättning 2017: Att ha kul på banan men även vid sidan om med likasinnade. Jag inser att jag är ett "blåbär" i dessa sammanhang. Men helt klart! Vill inte vara sist!

Ser fram emot ett mycket spännande och kul säsong med Alfa Challenge 2017

Anmälan Kullen #2

Anmälan till Kinnekulle Race Weekend är nu öppen. På lördagenfinns möjlighet att åka Race-taxi och på söndagen avgörs race 5 & 6 för säsongen 2017. Förare anmäler sig till dagarna var och en för sig.

Vad kan vi se fram emot?
Ska Patrik lyckas köra om Sofia? Ska Ola peta ner Stefan från klassledning och ska Sune äntligen vara första gröna bil över mållinjen?

Middag och extra årsmöte
På lördagskvällen träffas vi alla och äter gott tillsammans, snackar bil, spårval och sparkar däck.
Anmälan till middag och årsmöte
Racekalender 2017

2017-05-13 Race 1+2
Gelleråsens Motorbana
(m. Corsa Italiana)


2017-07-07 Race 3+4
Kinnekulle Ring


2017-08-19/20 Race 5+6
Kinnekulle Ring
(Kinnekulle Race Weekend)


2017-09-23 Race 7+8
Rudskogen Motorsenter
(m. Corsa Italiana)


2017-10-14 Race 9+10
Ring Knutstorp

SÄSONGSFINAL

Racetaxi, vad gäller?

Förare skall ha skalstol och (minst) fyrpunkts bälte för passagerare. Grundtanken är att passageraren skall sitta lika säkert som föraren. Stolar och bälten kommer att besiktigas vid den ordinarie besiktningen för helgen.

Passagerare skall bära heltäckande bomullskläder samt godkänd hjälm. För passagerare gäller *licenskrav precis som för förare, detta hanteras genom lösande av prova-på licens i sekretariatet på plats.

*Licensen innebär att du är försäkrad vid eventuella skador på banan. Medåkning i race-taxi sker på egen risk och är belagt med åldersgräns för licensen. CAR Svezia frånsäger sig allt eventuellt ansvar.

Vill du vara med?

Club Alfa Romeo Svezia är förvisso mer än bara banmöten och racing, men vi som sysslar med det tycker såklart det är roligast!

Att arrangera banmöten och tävlingar är både roligt och utmanande. Vill du vara del i att möjliggöra detta för andra? Snacka med en funktionär på nästa banmöte, vi bits inte!

Vill du istället börja köra Challenge? Våra kontaktpersoner för nya förare hittar du i bilarna #16, #59 och #63 men det går självklart bra att prata med vem som helst. Ju fler desto roligare!

Antal visningar (206)/Kommentarer (0)

Taggar: