CAR Challenge nyhetsbrev

CAR Challenge Nyhetsbrev - Augusti 2017

Författare: Joakim Landelius/den 13 augusti 2017/Kategorier: CAR Challenge Nyhetsbrev

CAR Challenge Nyhetsbrev - Augusti 2017

Challenge göder STCC?

Låt oss inte ta ut segern i förskott, men att en förare som gästspelat hos oss är i pipen för att få en fast styrning i STCC kommande år, det är ändå rätt stort. Klubbmedlemmen Joakim Darbom som körde tillsammans med vår #11 Lars-Erik Nylander förra året håller så sakteliga på att ta examen från Trofeo Abarth i Italien för styrningar i fullvuxna bilar.

Hur kan jag vara med och hjälpa till här frågar du dig, jo det är väldigt lätt ska du veta! Joakim har redan nu säkrat ett race med det Italienska TCR-stallet Romeo Ferraris, men behöver lite ytterligare stöd i den satsningen och det är här din hjälp kommer in. All information finns i nyheten på klubbens hemsida om hur du kan bidra och vad du dessutom kan få ut av det! =)

Men hur är det här STCC då? Nej, det är ju inte det, men det finns också en styrning på hemmaplan under 2018 som Jocke är en kandidat till, och kör han brallorna av förarna i Italien blir hans aktie knappast sämre.

Gör som flera av oss redan gjort, hjälp Jocke!

/Joakim Landelius
Tävlingsledare

Incidentfritt, jatack.

För den som lever med svensk racing mer än de flesta andra har inte den gångna veckans incident på Kinnekulle undgått uppmärksamhetens ögon. För oss andra kan den kort beskrivas som "Vattenplaning under bron med räcke och luftfärd som följd".

Hur gör vi då för att undvika liknande incidenter när vädergudarna är mot oss? Jo, vi tar det säkra före det osäkra såklart. Förvänta er Gul/Röd flagga om posteringarna finner det nödvändigt, och respektera dessa. Burarna i era bilar skyddar er, men det finns fortfarande orsak att ta det lite försiktigt.

För den som vill fördjupa sig i diskussionerna finns en tråd på rejsa

Racekalender 2017

2017-05-13 Race 1+2
Gelleråsens Motorbana
(m. Corsa Italiana)


2017-07-07 Race 3+4
Kinnekulle Ring


2017-08-19/20 Race 5+6
Kinnekulle Ring
(Kinnekulle Race Weekend)


2017-09-23 Race 7+8
Rudskogen Motorsenter
(m. Corsa Italiana)


2017-10-14 Race 9+10
Ring Knutstorp

SÄSONGSFINAL

Var ska släpet stå?

För att slippa oklarheter och oönskad irritation påminner vi om att släpvagnar (och i möjligaste mån dragbilar) skall stå i Nedre Maskindepån eller På motsatt sida av banan från bandepån sett.

Varför tjatar vi så om detta? Jo, banmötet är till för alla, inte bara för oss som älskar racing. Vi är här tillsammans och lämnar utrymme och tillgängliggör för varandra. Att Challenge allt som oftast är orsak till bärgningar som tar tid gör att vi kanske kan bjuda till lite genom att lämna parkeringsplatser till Track-Day åkarna?

Dessutom underlättar det funktionärernas arbete om promenader kan hållas till ett minimum.

Taxipassagerare

Reglementet för tävlingsbilarna styr även över våra taxi-pass. Således är det inte tillåtet att medföra lösa föremål i kupén under körning på banan.

En taxi-passagerare får inte ha en kamera eller telefon uppe i handen under körning. Upptäcker ni det bör ni slå av på tempot, gå ur race-linje och direkt in i depån. Det är en ren säkerhetsåtgärd i likhet med om något lossnar i din bil när du kör ensam.

Från funktionärshåll kommer vi i möjligaste mån informera om detta till passagerare, men människan är av naturen glömsk.

Antal visningar (210)/Kommentarer (0)

Taggar: