Diskussionsforum

Racerapporter: CAR Challenge Race 5 & 6 2017
AddThis - Bokmärknings- och Dela-knapp Utskriftsanpassad
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Du har inte behörighet att svara.
Användare Inlägg

Ola MagnussonAnvändaren är offline
Alfista juniore
Posts:21


--
2017-08-21 15:52

  Racerapport #88 Magnusson

  En galen dag på många sätt. För mig kom den att bli galet rolig, på ett lite annorlunda vis!

  Dagen för race 5 och 6 var minst sagt händelserik och bjöd på ständigt skiftande väderförhållanden. Tyvärr summerade vi med både incidenter på banan och haverier bland mina klasskamrater och jag vill börja med att skänka en tanke framför allt till Lars-Erik som hamnade på fel köl, Pierre som umgicks lite väl nära med räcket och Ronny som åter tvingades kasta in handduken p g a motorhaveri. Lider med er och hoppas verkligen att återse er på banan igen snart.

  Åter till min körning. Hoppar träningar och annat halvintressant!

  KVAL:
  Det kortaste i min racinghistoria och tillika långsammaste! Då det regnat kraftigt inför kvalpassen gick jag länge runt med fälgkorset i hand och övervägde att skifta till de mjukare däcken för den blöta banan. Regnet slutade dock, solen sken åter och skiftet uteblev med hopp om att körningen i det första kvalpasset skulle hjälpa solen att faktiskt få ett torrt spår tills det var dags för andra gruppen.   

  Riktigt så verkade det dock inte bli och jag tog det extra lugnt inför vårt pass med tanken om att det ändå skulle bli bättre förhållanden efter några varv. Rullade därför ut sist och tog det därtill riktigt lugnt ett par varv för att känna på fästet (eller bristen på fäste) med mina hårda däck och samtidigt skapa mig plats för fria varv. Tredje varvet var det första då jag överhuvudtaget försökte hålla ett vettigt tempo. Då möts jag av rödflagg på rakan, passet avbryts och jag får aldrig tiden för det varvet…

  Skojar vid debriefingen med några av förarna om att ”jag är nog sist” och när facit kommer så visar det sig.. just det, att jag är sist. Allra sist…

  Att flera snabba förare inte kom till start skulle ju faktiskt kunna öppna upp för en framskjuten placering även om det fortfarande var mycket snabbt, och sannolikt onåbart, kvar där framme i form av Atterhall, Moberg, Wiklund. Men att inte heller starta i närheten av Ture, Pierre, Peter eller Olle kändes ju väldigt onödigt. Därtill var för första gången familjen och kompisar på besök för att heja. Nåja, det var i 21:a och sista ruta jag skulle starta och det var bara att göra det bästa av situationen. Och det är ju faktiskt kul att jaga och köra om också . Måtte nu bara banan hålla sig torr så att det går att nyttja all asfalt för att försöka ta sig upp i fältet…

  RACE 1:
  Laddad till tänderna rullar jag ut på formationsvarvet. Planen är (förstås!) att kunna klippa ett gäng bilar direkt för att inte lämna alltför lång lucka till konkurrenterna längre upp i fältet. För första gången gör jag två teststarter inför line-up. Herregud, coola ner lite nu hinner jag tänka som hastigast. Starten går, det bettar bra men luckan mellan Rolf Ekman och Sofia Stefansson som jag av någon anledning tänkt mig in i, täpps snabbt igen och jag väljer att gå till höger i bakluckan (nästan) på Sofia och får slå av ett uns på takten. I min iver att komma fram satsar jag sedan allt på högerkanten utanför Sofia (hur cool är inte hon förresten?). Väl jämsides med högerfoten stumt mot durken blir det väldigt tight på kanten och det blir med facit i hand en ganska brysk passering med inte bara asfalt under hjulen. Sorry!

  Jag kommer i alla fall förbi de första fyra, typ, och vill minnas att jag närmar mig kvarnen på insidan om vår nyvunne vän i diesel-Giuliettan och kan passera honom också. Ser redan här ser jag att jag inte har så långt fram till mina egna klasskombattanter Olle, Peter, Pierre i nämnd ordning med Ture strax före dem. Nu börjar jakten! Känner mig som kungen på banan och lyckas snart passera Olle. Bertones på tur. I utgången på rakan fokuserar jag för ett slag väl mycket på Peter och Pierres spårval och märker att asfalten faktiskt håller på att ta slut för mig själv. What the f…  Studsar över curbsen, käkar lite grus, lite gräs, ser räcket ute till vänster men lyckas komma på banan igen på rätt sätt, Puh! Hårigt! Olle före igen.. Skärpning och frustration försöker samsas innanför hjälmen. Gasa!! Kommer snart ifatt ”de tre” och lyckas med ett stort leende passera dem en efter en samtidigt som Ture tvingas bryta och tar mig sedan i mål som nia totalt och fyra i min klass. Faktiskt det jag kunde förvänta mig av racet även från en mer normal startposition. Och vilken resa jag fick! 11 omkörningar och uppkörning 10 placeringar! Kunde inte slutat bättre. Jag hade fantastiskt roligt och racet kvalar absolut in som ett av mina allra roligaste, och svettigaste! Helt galet.

  RACE 2:
  Återigen öppnar sig himlen mellan racen och jag tankar, kollar oljan, kramar barnen som hastigast och bestämmer mig för att lägga på regndäcken. Hinner nätt och jämnt och med lite assistans från Martin Atterhall hinner jag även andas och dricka lite. Mange tack!

  Inför start skiner förstås solen för fullt igen och jag hoppas istället denna gång på att banan INTE ska hinna torka upp för mycket med tanke på däckvalet. Startposition nio. Till saken hör att jag aldrig tidigare kört på några vettiga däck i regn. Lite av premiär för det alltså. Jag vet att jag borde ha väsentligt bättre grepp, men jag vet inte hur bra? Kommer iväg helt okej och tänker att jag får känna mig för och öka succesivt. Av någon anledning har Wiklund hamnat efter i starten och kommer istället smygande på insidan i kvarnen. Nåväl, jag försöker väl att hänga på honom då, han kan ju köra bil vad det verkar .

  Märker att däcken faktiskt levererar och jag har inga problem att hänga på, även om det är lite kökörning i början. Jag blir till och med så pass självsäker att jag tänker mig att uppvakta klungan framför ut på rakan . Har noterat att en viss Ahnfeldt kommer ångande bakifrån (också han på regndäck) och jag måste ta ett defensivt spår inför sista högern för att mota Olle i grind. Uppenbarligen tyckte han dock att det fanns ytterligare plats att sticka in en nos på varpå jag får en lätt touch av honom in i böjen och piruetterar (finns det ett sånt ord?). Om jag lämnade för mycket plats eller om Henke var alltför het på det låter vi vara osagt. No hard feelings. Oavsett så tappade jag ca 15 sek (!!) och därmed förstås täten för gott och fick snällt stå i vägkanten och se när Pierre, Peter och Olle passerade m fl passerade. Favorit i repris på den jakten istället. Lyckas åter köra ikapp och förbi den trion och även Dagge från klass 3, vilket visar att jag helt klart gjorde rätt däckval. Kör i mål som klasstrea och får till och med en pokal som avslutning på dagen. Galet roligt igen.

  Framfarten i första racet kostade mig en spoiler men det var det värt! Jag hade en grym dag!

  Stort tack till banmötesgruppen och vår egen tävlingsledning med Jocke i spetsen. Du gör ett fantastiskt jobb, sluta inte!

  Ses i Norge, 

  // #88 Magnusson

  Alfistiola

  Robin NyquistAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:366


  --
  2017-08-22 12:00

  Racerapport från nummer...nej vänta nu...det blev ju aldrig race för min del.  MEN jag har däremot kört tre träningar, så här följer min träningsrapport istället! 

  Träning 1: (lördag)
  Går ut relativt sent av samtliga bilar och börjar känna mig för lite och bekanta mig med min favorit bana. Min första tanke är att "Shit, vad det är halt precis överallt". Så fort jag gick på minsta gaspådrag spann det och rumpan kom faranades. Ett tag undrade jag om det var drifting jag pysslade med... 
  Nåväl, började få lite temp i däcken och lite känsla i bromspedalen, började pressa på lite och tyckte mig få upp tempot någorlunda, fortfarande mycket vatten på vissa ställen så ingen full attack. Det mest spännande var när postering innan bron inte hade gul flaggen ute ännu och Frank Witte hade tagit en vända ute i gräset och råkat sprätta upp lite på banan, man fick lite pulshöjning när man såg det så pass sent. Passet flaggas av och till min stora förvåning är tredje snabbast på banan!  Tiderna var inget att skryta med men rätt nöjd är jag ändå!

  Träning 2: (lördag)
  Det har torkat upp och banan är torr, går ut lite tidigare denna gång och börjar med att ta ett lugnt varv för att värma däcken och bromsar och låta motorn bli varm. Ut på första flygande varvet börjar jag ladda på och trots en hel del trafik så går det väldigt bra, bilen känns hur snäll och fin som helst, väldigt tydlig med att tala om vad som sker och inte. Märker att de moddar som har gjorts i vinter på bilen verkligen har gett resultat! Jag åker runt hela träningspasset med ett brett leende på läpparna och skrattar nästan hela vägen genom baksidan! Fy fan (ursäkta språket) vad roligt det här är, är det enda som befinner sig i mina tankar under hela passet. Jag får till ett HELT fritt varv varav ett snabbt varv med lite trafik genom kvarnkurvan där jag fick runda en bil på yttern, men de två varven visade sig vara det absolut snabbaste jag någonsin kört och dessutom snabbaste bil av samtliga på banan!  1,01,550 samt en 1,01,899 eller något liknande. Nu är det kul på riktigt! 

  Träning 1: (söndag)
  Mtp hur bra gårdagen gick så var jag oerhört laddad inför dagen och tänkte att kanske, bara kanske, skulle jag kunna få min första pokal om det bara ville gå min väg. Det är ruggigt snabba killar i klass II och vi är många som kör inom samma sekund dessutom! 
  Jag går ut på träningen och börjar med två uppvärmningsvarv, sedan börjar jag stå på allt mer och mer och försöker hitta fart och testar även lite nya spårval på vissa ställen. Mycket trafik gör att det blir svårt att få till något rent varv, kommer ikapp Jens Roos på baksidan (är det ens möjligt!?) när han har stött på lite trafik. Försöker ta rygg på honom så gott det bara går, på raksträckan är det som alltid bara att glömma men när det svängde gick det att ta rygg på honom någorlunda och då infann sig en viss rytm i körningen. Får inte riktigt till ett helt fritt varv men när jag väl har ett snabbt varv på gång och kommer upp mot Mohlins så händer något med motorn, det smäller till som bara den och spottar och fräser och all kraft försvinner. Vad nu, tänker jag och slår av, inte ett motorhaveri....provar att ge på lite gas igen men samma tendens får jag då, misstänker eller rättare sagt hoppas att jag bara har glömt tanka ordentligt och åker in i depån. Väl där inne kan jag konstatera och något som även hördes när jag linkade in att jag har ett otäckt ljud från vänstra banken på motorn. Då jag inte riktigt kan sätta fingret på det väljer jag att bryta och lasta för att hoppas kunna rädda motorn och inte stå där senare med ett motorhaveri.

  Det blev mitt deltagande denna helg men herregud vad kul det var!
  Skänker även en tanke åt Lars-Erik och hans Abarth, Pierre med sin Bertone, Ronny som återigen haft ett motorhaveri och Frank Witte med sin GTV. Jag hoppas inte det är det sista vi ser utav er!

  Sedan vill jag passa på att tacka banmötesgruppen, domare, teknisk chef samt vår eminente tävlingsledare Joakim Landelius, detta sköts med bravur! Sluta aldrig! 

  /#6 Nyquist

  Scuderia V.A.N Corse - AR 75 EVO 24v #6 klass II

  Fredrik StåhlgrenAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:124


  --
  2017-08-22 16:24

  Finns det någon film på din körning Ola?

  Forza Fiat Racing Team

  Henrik AhnfeldtAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:512


  --
  2017-08-22 18:12
  Inlägg av Fredrik Ståhlgren på 2017-08-22 16:24

  Finns det någon film på din körning Ola?


  Jag  har ombordfilm som är helt galen. Man kan tro att #63 tankat nitrometan race 2. På filmen tycker Jag Det syns ganska tydligt att ola inte såg att jag låg på innern. Jag hade att välja på kvaddat oljetråg på curbsen (vilka jag initialt försökte köra över) men valde att hålla spåret och tvingas gosa lite lätt med ola. Raverapport kommer...
  (((Segrare klass lll, 2015))) Scuderia V.A.N Corse #63

  Fredrik StåhlgrenAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:124


  --
  2017-08-22 20:58

  Det är väl sånt som kallas "racing incident".

  Lägg upp filmen. Nu! 

  Forza Fiat Racing Team

  Ola MagnussonAnvändaren är offline
  Alfista juniore
  Posts:21


  --
  2017-08-22 23:06

  Jag har tyvärr ingen film Fredrik... Har emellanåt tänkt att det vore ballt att ha en kamera i bilen, men det har inte blivit av. Just denna gången känns ju den nedprioriteringen jäkligt trist . Men #63 bjuder nog på action .

   

  Alfistiola

  Henrik AhnfeldtAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:512


  --
  2017-08-23 14:57

  Racerapport #63.

  Kval.

  När övriga i snabba gruppen gav sig ut på kval drog jag åt de sista muttrarna till regndäcken. Sist ut på kvalet men däckbytet visade sig vara en vinstlott i det blöta underlaget. Jag märkte redan i första kurvan att fästet var suveränt och på några få varv satte jag tredje snabbaste tid.

   

  Race 1.

  Jag brukar vara snabb i starterna men den här gången spelade nog nerverna mig ett spratt när jag för första gången stod nästan längs fram, P3, bland de stora förarna på startplattan. Missade tvåans växel totalt och fick börja om från början vilket resulterade i att jag halkade ner rejält redan i starten. Som grädde på moset fick jag teknisk flagg efter några varv. Tanklocket satt snett och hinkade ur sig soppa. Ett stopp till i depån då jag såg i backspegeln att det fortfarande läckte efter första stoppet. Ut i regnet för att ta målflagg. Jag har ju ingen aning om var i rejset jag befinner mig men Atterhall och Wiklund dyker upp i häcken och jag försöker lämna plats före och i tv-krönet men det blir en liten sammanstötning med Wiklund som jagar Atterhall för fullt. 

   

  Race 2.

  Strax innan line up bestämmer jag mig återigen för regndäck eftersom det inte torkat upp efter regnet under gatbilsklasserna. Fasligt bytande av däck den här helgen. Det här var det bästa valet jag gjort sedan jag bestämde mig för att börja snusa igen. Jag startade sist men redan i kvarnen hade jag klippt 3 bilar. Sen vete tusan vad som hände, det var som att sno godis från ett barn, bilen bara flög fram. Fanns inte plats på innern så gick yttern lika bra. Bara sikta och skjuta. Fästet var enormt och i depåkurvan på första varvet hade jag jobbat mig fram till Dagges akterspegel som jag passerade strax efter kvarnen på andra varvet. Nu står Ola på tur som mig veterligen är den andra bilen i rejset som valt regndäck. Ola lämnade plats i depåkurva så jag stack in nosen där. Dessvärre hade nog inte Ola sett mig och vek in så jag hade att välja på att gränsla curbsen, vilket jag initialt gjorde, men insåg att det skulle innebära spräckt oljetråg så jag blev tvungen att gnussa lite lätt på Ola som snurrade. Otroligt vad lite som behövs. Vi försökte verkligen hitta märken på bilarna efteråt, men inte ens avskavd smuts kunde vi hitta. Men sorry Ola. Jag trodde du såg mig. 

  Nåväl, nu är jag uppe i häcken på Wiklund som jagar Atterhall, men Tåbäck ligger ivägen och Wiklund kommer inte förbi. Så frustrerande, jag är förbi Wiklund några ggr i kurvorna men han återtar på rakan varenda gång men kommer inte förbi Tåbäck. Till sist kommer Wiklund förbi Tåbäck och jag tar mig förbi Tåbäck på yttern strax före Molin efter att ha uppvaktat honom både på höger och vänster sida under några varv. Och se där, Sunes baklucka ser jag texten på men tyvärr så har jakten på Tåbäck tagit för lång tid så målflaggan kommer ett varv för tidigt för att ta Sune också, och DET hade varit ett sant nöje!  Trots usel start i race 1 så var race 2 mitt absolut roligaste nånsin. Mitt däckval tog mig från 18e plats till 6e totalt och 3e platsen i klassen och snabbast tid av alla. En minst sagt händelserik helg som tyvärr också innebar plåtskador och motorskador. Önskar och hoppas att alla kommer igen. 

  Stort tack till alla inblandade, ni som bjöd upp till dans och bjöd på juste rejsing, ni som sprider glädje i depån, och alla ni som jobbar och sliter för att vi ska få roa oss på och utanför banan. Hatten av till er alla!!!

  (((Segrare klass lll, 2015))) Scuderia V.A.N Corse #63

  Fredrik StåhlgrenAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:124


  --
  2017-08-23 15:51

  Henke: Du var snabbast på banan.

  Har det hänt förut? Inte vad jag vet i alla fall.

  http://www.amigoo.se/heat/35381

  Forza Fiat Racing Team

  Henrik AhnfeldtAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:512


  --
  2017-08-23 16:01
  Inlägg av Fredrik Ståhlgren på 2017-08-23 15:51

  Henke: Du var snabbast på banan.

  Har det hänt förut? Inte vad jag vet i alla fall.

  http://www.amigoo.se/heat/35381


  Nä det e helt sjukt!!! Lägger upp filmen här inom kort.

  (((Segrare klass lll, 2015))) Scuderia V.A.N Corse #63

  Kenneth StefanssonAnvändaren är offline
  Alfista juniore
  Posts:61


  --
  2017-08-24 14:48

  Närvarorapport Kullen 2.

  Min vana trogen så infinner jag mig till varje race.
  Det har nu blivit, med slutet av förra säsongen inräknat, nio tävlingstillfällen i rad som jag inte har kört någon tävling, men det är ju så trevligt i alla fall.
  Efter första träning på lördagen så gick drivaxel/drivknuten av igen. Efter mycket bra och kompetent rådgivning från Ronny Andersson och Mattias Arvidsson, börjar jag förstå vad som är fel. Nu ska jag försöka hinna konstruera om en del saker i framvagnen, så får vi se om jag hinner bli klar innan Rudskogen.

  Min dotter Sofia #23 gjorde ett kanonbra 1:a race, men när det började regna till tävling 2, så var hon lite som "Bambi på hal is" , men visade en fantastisk kämpaglöd! Även den bilen är i stort behov av kärlek och omsorg efter helgens bravader.
  * Ingen tomgång
  * Ingen bromsservo
  * Två knäckta fälgar och däck
  * Oljeläcka från växellådan
  * Sprucket motoroljetråg
  * Lite spräckta karossdelar
  plus halva Västergötland mylla i alla upptänkliga utrymmen i och under  bilen.
  Den bilen kommer att lämnas till PowerCar, så får vi se om de hinner få den klar.

  För att beskåda Sofias irrfärder kan man se: Youtube: https://youtu.be/554lc8esGpE
  Vill man bara se avåkningarna så sker dessa under filmens sista två minuter, men jag tycker kampen med Patrik Hermansson också är värd att se!

  Med förhoppning om ytterligare trevlig samvaro med alla i Norge

  //Kenneth

   

  # 22 Snart händer det! (Fast kanske inte just i år)

  Johan MobergAnvändaren är offline
  Posts:9


  --
  2017-08-25 09:28

  Racerapport #21. En kanonhelg! 

   

  För min del handlade det mycket om att förstå hur nya bilen fungerar i regn då jag aldrig tidigare kört på blöt bana med den. Utöver det hade jag lite otippade eldavbrott i maskin mitt på rakan vilket gjorde att kvalet, som efter rödflagg blev väldigt kort, för min del blev misslyckat, Jag fick i princip inget varv utan blev förpassad till startruta 9 inför första race. När väl starten gick kändes det som att jag stod still med spinnande framhjul och jag tappade ytterligare några platser innan placeringarna stabiliserades i kvarnkurvan. Därefter började racet för min del. Film från min "omkörningsfest" finns här. Jag slutade på en tredje plats i klassen och en femte plats totalt.

   

  I race två fick jag starta i andra ruta pga omvänd startordning. Jag tappade återigen ett par platser under första varvet och sedan följde några mycket försiktiga varv där jag kände mig för i vätan. Efter några varv fick jag mer känsla för bilen och greppet och jag började successivt öka takten. Jag hade Mats Forssén och Sune, som föll på eget grepp något varv senare, framför mig och en vilt jagande Jens i backspegeln. Jens hade mycket mer fart på rakan(no shit) och jag åkte stadigt ifrån i kurvorna. Jag kunde i backspegeln se hur Jens laddade mer och mer för att inte tappa så mycket i de kurviga partierna och till slut valde jag att inte hålla emot utan höll ytterspår ut på rakan och lät Jens åka förbi. Jag passerade sedan Mats och slutade på en ganska betryggande andra plats totalt samt seger i klass II. 

   

   

  Nu står bilen i garaget och jag är i skrivande stund osäker på om det blir något mer åkt i år då kalendern är fullbokad med annat. Vi får se hur det blir. Efter några år med bilen ståendes i garaget och bristfällig motivation kan jag i alla fall konstatera att suget för att åka tävling är tillbaka. Bara en sån sak...

  159 2.0 JTDm -12, 147 GTA Cup -03, GTV 3,0 V6 24v-99, 147 GTA -03

  Sune SvenssonAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:188


  --
  2017-08-28 21:35
  Inlägg av Henrik Ahnfeldt på 2017-08-22 18:12
  Inlägg av Fredrik Ståhlgren på 2017-08-22 16:24

  Finns det någon film på din körning Ola?


  Jag  har ombordfilm som är helt galen. Man kan tro att #63 tankat nitrometan race 2. På filmen tycker Jag Det syns ganska tydligt att ola inte såg att jag låg på innern. Jag hade att välja på kvaddat oljetråg på curbsen (vilka jag initialt försökte köra över) men valde att hålla spåret och tvingas gosa lite lätt med ola. Raverapport kommer...


  O när kommer den då ?

  SudSune

  Henrik AhnfeldtAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:512


  --
  2017-08-28 21:39
  Inlägg av Sune Svensson på 2017-08-28 21:35
  Inlägg av Henrik Ahnfeldt på 2017-08-22 18:12
  Inlägg av Fredrik Ståhlgren på 2017-08-22 16:24

  Finns det någon film på din körning Ola?


  Jag  har ombordfilm som är helt galen. Man kan tro att #63 tankat nitrometan race 2. På filmen tycker Jag Det syns ganska tydligt att ola inte såg att jag låg på innern. Jag hade att välja på kvaddat oljetråg på curbsen (vilka jag initialt försökte köra över) men valde att hålla spåret och tvingas gosa lite lätt med ola. Raverapport kommer...


  O när kommer den då ?


  Så snart tekniska avdelningen är tillbaka från semestern
  (((Segrare klass lll, 2015))) Scuderia V.A.N Corse #63

  Fredrik StåhlgrenAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:124


  --
  2017-08-30 16:48

  Det hade varit kul att se en film när Sune är ute och sladdar.

  Forza Fiat Racing Team

  Igino CazzolaAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:573


  --
  2017-08-30 17:10
  Inlägg av Henrik Ahnfeldt på 2017-08-28 21:39
  Inlägg av Sune Svensson på 2017-08-28 21:35
  Inlägg av Henrik Ahnfeldt på 2017-08-22 18:12
  Inlägg av Fredrik Ståhlgren på 2017-08-22 16:24

  Finns det någon film på din körning Ola?


  Jag  har ombordfilm som är helt galen. Man kan tro att #63 tankat nitrometan race 2. På filmen tycker Jag Det syns ganska tydligt att ola inte såg att jag låg på innern. Jag hade att välja på kvaddat oljetråg på curbsen (vilka jag initialt försökte köra över) men valde att hålla spåret och tvingas gosa lite lätt med ola. Raverapport kommer...


  O när kommer den då ?


  Så snart tekniska avdelningen är tillbaka från semestern

  Du menar ett av dina barn. 

  Jag är fullständigt Räserskadad

  Henrik AhnfeldtAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:512


  --
  2017-08-31 16:16
  Inlägg av Igino Cazzola på 2017-08-30 17:10
  Inlägg av Henrik Ahnfeldt på 2017-08-28 21:39
  Inlägg av Sune Svensson på 2017-08-28 21:35
  Inlägg av Henrik Ahnfeldt på 2017-08-22 18:12
  Inlägg av Fredrik Ståhlgren på 2017-08-22 16:24

  Finns det någon film på din körning Ola?


  Jag  har ombordfilm som är helt galen. Man kan tro att #63 tankat nitrometan race 2. På filmen tycker Jag Det syns ganska tydligt att ola inte såg att jag låg på innern. Jag hade att välja på kvaddat oljetråg på curbsen (vilka jag initialt försökte köra över) men valde att hålla spåret och tvingas gosa lite lätt med ola. Raverapport kommer...


  O när kommer den då ?


  Så snart tekniska avdelningen är tillbaka från semestern

  Du menar ett av dina barn. 


  Ja jo, typ Robin
  (((Segrare klass lll, 2015))) Scuderia V.A.N Corse #63

  Sune SvenssonAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:188


  --
  2017-09-01 09:29

  Racerapport nja vill nog slå ett slag Forsberg 33 som  är till salu för inga pengar alls!! Fattar ni inte att ja vill att nån köper den o sätter i bur o tar ut den i .challenge . Mycket billigare o snabbare bil går inte få för pengar ! Dessutom är det så att just den Sud/33 har det bästa chassidynamiken .                                               Kinnekulle två blev en stökig o händelserik helg för många . Det som var bra var att vi hade det torrt  Under taxikörningen . Söndagen bjöd verkligen på växlande förhållande vad det gäller vädret ibland sol o regnskurar av mycket regn på kort tid . Vilket gjorde att riktigt torr bana att köra på inte fanns riktigt                        Race 5 hamnade bakom Stefan o Viklund som båda två ville vara förts över mållinjen Stefan gick vinnare ur den duellen . Själv så körde bakom dessa herrar i ett ingenmansland . Vinst detta race . Det som inte var bra var att Mats forsen tog målflagg bakom mej skit osso . vi delar ju ledningen i klass tre o regnade gjorde det en stund innan dagens andra race . För hur än det är så verkar Mats ha kommit under full med hur man kör en abarht i regn !!  O omvänd startordning gjorde att jag skull stå bakom storfiaten hjälp . Både Mats o ja spekulerade lite hur racet skulle gå Mats tror att han inte kan hålla stången mot grön Sud o ja säger att ja kommer aldrig om dej tack vare bättre effekt .  Dags för race nr två denna dag Mats i pool o ja bakom .  Vi drar upp ett tempo ihop som gör att vi lämnar övriga fältet bakom oss  . En tanke slår mej när vi kör detta tempo vi kör varandra av banan I sex varv försöker jag att hitta en lucka på Mats men han vet precis hur ja kör var ja är snabb kontra honom själv o var han skall vara bred som lastbil o släp på tvären bra gjort Mats ! Helt enligt regelboken . Det blir ja som drar det korta halmstrået på tvkrönet släpper det lite . Blir ett litet besök i gräset till vänster . . Kommer ut igen utan att slå sönder nåt typ front  splitter trots låg sådan . Påt igen nästa gång ja kommer över tv så ligger hela den korta rakan i olja nu var det  verkligen halt där o en bertone i räcket pga av oljan ?  Dom två sista varven fick ja upp pulsen på Mats igen när ha fyllde hans bakspeglar med grönt igen resultat en vinst en andraplacering . Fortfarande delad klassledningem med Mats . O nu är det Norge nästa gång??? Vet vad herr forsen sa om klassbytet nån måste sätta käppar i hjulet för den gröne  grattis för det har du gjort , hoppas bara på att inte tappa allt för mycket på rudskogen innan vi kör på knutstorp  

  SudSune

  Fredrik StåhlgrenAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:124


  --
  2017-09-01 09:55
  Inlägg av Sune Svensson på 2017-09-01 09:29

  Racerapport nja vill nog slå ett slag Forsberg 33 som  är till salu för inga pengar alls!! Fattar ni inte att ja vill att nån köper den o sätter i bur o tar ut den i .challenge . Mycket billigare o snabbare bil går inte få för pengar ! Dessutom är det så att just den Sud/33 har det bästa chassidynamiken .                                               Kinnekulle två blev en stökig o händelserik helg för många . Det som var bra var att vi hade det torrt  Under taxikörningen . Söndagen bjöd verkligen på växlande förhållande vad det gäller vädret ibland sol o regnskurar av mycket regn på kort tid . Vilket gjorde att riktigt torr bana att köra på inte fanns riktigt                        Race 5 hamnade bakom Stefan o Viklund som båda två ville vara förts över mållinjen Stefan gick vinnare ur den duellen . Själv så körde bakom dessa herrar i ett ingenmansland . Vinst detta race . Det som inte var bra var att Mats forsen tog målflagg bakom mej skit osso . vi delar ju ledningen i klass tre o regnade gjorde det en stund innan dagens andra race . För hur än det är så verkar Mats ha kommit under full med hur man kör en abarht i regn !!  O omvänd startordning gjorde att jag skull stå bakom storfiaten hjälp . Både Mats o ja spekulerade lite hur racet skulle gå Mats tror att han inte kan hålla stången mot grön Sud o ja säger att ja kommer aldrig om dej tack vare bättre effekt .  Dags för race nr två denna dag Mats i pool o ja bakom .  Vi drar upp ett tempo ihop som gör att vi lämnar övriga fältet bakom oss  . En tanke slår mej när vi kör detta tempo vi kör varandra av banan I sex varv försöker jag att hitta en lucka på Mats men han vet precis hur ja kör var ja är snabb kontra honom själv o var han skall vara bred som lastbil o släp på tvären bra gjort Mats ! Helt enligt regelboken . Det blir ja som drar det korta halmstrået på tvkrönet släpper det lite . Blir ett litet besök i gräset till vänster . . Kommer ut igen utan att slå sönder nåt typ front  splitter trots låg sådan . Påt igen nästa gång ja kommer över tv så ligger hela den korta rakan i olja nu var det  verkligen halt där o en bertone i räcket pga av oljan ?  Dom två sista varven fick ja upp pulsen på Mats igen när ha fyllde hans bakspeglar med grönt igen resultat en vinst en andraplacering . Fortfarande delad klassledningem med Mats . O nu är det Norge nästa gång??? Vet vad herr forsen sa om klassbytet nån måste sätta käppar i hjulet för den gröne  grattis för det har du gjort , hoppas bara på att inte tappa allt för mycket på rudskogen innan vi kör på knutstorp  


  Yes the battle is ON! Jag kommer njuta av fajten på Rudskogen 

  Forza Fiat Racing Team

  Robin NyquistAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:366


  --
  2017-09-04 22:11
  Inlägg av Henrik Ahnfeldt på 2017-08-31 16:16
  Inlägg av Igino Cazzola på 2017-08-30 17:10
  Inlägg av Henrik Ahnfeldt på 2017-08-28 21:39
  Inlägg av Sune Svensson på 2017-08-28 21:35
  Inlägg av Henrik Ahnfeldt på 2017-08-22 18:12
  Inlägg av Fredrik Ståhlgren på 2017-08-22 16:24

  Finns det någon film på din körning Ola?


  Jag  har ombordfilm som är helt galen. Man kan tro att #63 tankat nitrometan race 2. På filmen tycker Jag Det syns ganska tydligt att ola inte såg att jag låg på innern. Jag hade att välja på kvaddat oljetråg på curbsen (vilka jag initialt försökte köra över) men valde att hålla spåret och tvingas gosa lite lätt med ola. Raverapport kommer...


  O när kommer den då ?


  Så snart tekniska avdelningen är tillbaka från semestern

  Du menar ett av dina barn. 


  Ja jo, typ Robin

  Nu har IT-avdelning vaknat från dvalan!

  Kinnekulle Race weekend R5

  Kinnekulle Race Weekend R6 (WET RACE)


  Scuderia V.A.N Corse - AR 75 EVO 24v #6 klass II

  Gustav HolmdahlAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:481


  --
  2017-09-05 13:14

  Otroligt spännande film från race 6! Bra kört av er alla tre. Riktig gentleman racing!

  Bra reklamfilm för Challenge förresten. Man blir väldigt sugen på att börja köra igen!

  Giulia

  Henrik AhnfeldtAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:512


  --
  2017-09-05 17:45
  Inlägg av Gustav Holmdahl på 2017-09-05 13:14

  Otroligt spännande film från race 6! Bra kört av er alla tre. Riktig gentleman racing!

  Bra reklamfilm för Challenge förresten. Man blir väldigt sugen på att börja köra igen!

  Tack! Ja det var ett av mina absolut roligaste rejs någonsin. Synd bara att jag fastnade så länge bakom Wiklunds gtv som inte kom förbi Tåbäck i 156an. Bara ett litet fjuttigt varv till så hade jag fått köra förbi den gröna suden och så hade lyckan varit total 

  (((Segrare klass lll, 2015))) Scuderia V.A.N Corse #63

  Sune SvenssonAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:188


  --
  2017-09-05 20:44
  Inlägg av Henrik Ahnfeldt på 2017-09-05 17:45
  Inlägg av Gustav Holmdahl på 2017-09-05 13:14

  Otroligt spännande film från race 6! Bra kört av er alla tre. Riktig gentleman racing!

  Bra reklamfilm för Challenge förresten. Man blir väldigt sugen på att börja köra igen!

  Tack! Ja det var ett av mina absolut roligaste rejs någonsin. Synd bara att jag fastnade så länge bakom Wiklunds gtv som inte kom förbi Tåbäck i 156an. Bara ett litet fjuttigt varv till så hade jag fått köra förbi den gröna suden och så hade lyckan varit total 
  Nja du Henke där fanns ett hinder till framför dej innan du kunde ta upp kampen med mej i form av herr Viklund bakom mej eller behöver du titta på din egen film för att komma ihåg vilka bilar du har framför dej? ? Men visst ja förstår att det vore en fjäder i hatten att kunna köra förbi mej !! Men ja säger som du att det fanns saker på banan som bromsade upp mej i mitt fall en vit abarht ett varv till sen hade ja varit förbi ??? Kanske bara spekulation har målflagget gått så är racet slut !


  SudSune

  Fredrik StåhlgrenAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:124


  --
  2017-09-08 14:43
  Inlägg av Henrik Ahnfeldt på 2017-09-05 17:45
  Inlägg av Gustav Holmdahl på 2017-09-05 13:14

  Otroligt spännande film från race 6! Bra kört av er alla tre. Riktig gentleman racing!

  Bra reklamfilm för Challenge förresten. Man blir väldigt sugen på att börja köra igen!

  Tack! Ja det var ett av mina absolut roligaste rejs någonsin. Synd bara att jag fastnade så länge bakom Wiklunds gtv som inte kom förbi Tåbäck i 156an. Bara ett litet fjuttigt varv till så hade jag fått köra förbi den gröna suden och så hade lyckan varit total 

  Fan vilken snygg passering av Tåbäck på slutet. Grymt kört!!

   


  Forza Fiat Racing Team

  Sune SvenssonAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:188


  --
  2017-09-19 08:49

  en eloge till familjen Stefansson som har fått ihop sin skrothögar ! Det ät tur att vi har lita tid emmellan körningarna . Det enda dom ja hittade på min lille gröne var en lös kylare från ramen o ett litet stenskott i kylarn . Nästan så man blir lite skeptisk inte mer ?

  SudSune

  Lasse EmilsonAnvändaren är offline
  Alfista juniore
  Posts:18


  --
  2017-09-19 13:50

  Man kan göra som jag! Ligga sist och puttra fram lite sakta! Där är det bara o kolla i backspegeln och hålla undan när kanonerna kommer! Inga reparationer blir det heller.😂🚗

   


  Joakim LandeliusAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:191


  --
  2017-09-19 16:16
  Inlägg av Lasse Emilson på 2017-09-19 13:50

  Man kan göra som jag! Ligga sist och puttra fram lite sakta! Där är det bara o kolla i backspegeln och hålla undan när kanonerna kommer! Inga reparationer blir det heller.😂🚗

   

  Jag minns en säsongspremiär på Gelleråsen...

  /Jocke


  Du kan kalla mig herr Charlie

  Lasse EmilsonAnvändaren är offline
  Alfista juniore
  Posts:18


  --
  2017-09-19 17:58

  Jocke! Den episoden har jag förträngt! Och det var ingen kanonkula bakifrån, utan en rikoschett ifrån sidan! Haha!👍

   


  Pierre VeiretAnvändaren är offline
  Alfista
  Posts:192


  --
  2017-09-19 22:24
  Inlägg av Lasse Emilson på 2017-09-19 17:58

  Jocke! Den episoden har jag förträngt! Och det var ingen kanonkula bakifrån, utan en rikoschett ifrån sidan! Haha!👍

   

  Förträngt? Inget har väl någonsin hänt på räserbananen? 
  Har det inte hänt har man inget att förtränga, eller har man bara glömt bort allt tro?
  Jobbigt med åldern...


  Du har inte behörighet att svara.