Nyheter

Klubbmedlem + Alfa + TCR = SANT!

Klubbmedlem + Alfa + TCR = SANT!

Joakim Darbom kommer att köra Romeo Ferraris nya Alfa Romeo Giulietta på Imola i September! Men vi behöver DIN hjälp...

Författare: Stefan Atterhall/den 8 augusti 2017/Kategorier: Nyheter, CAR Challenge Nyheter

Betygsätt denna artikel:
3.4

En av Sveriges just nu hetaste racingtalanger - Joakim Darbom - som (utöver inhopp i #11 i vår egna serie CAR Challenge) kör Trofeo Abarth har med sitt team V-Action fått en möjlighet att tillsammans med Romeo Ferraris som bygger Alfa Romeo för TCR att köra en av deras nybyggda bilar på Imola i September! Dessutom ska han köra STCC tillsammans med Brovallen på Anderstorp helgen innan.

Ja, du läste rätt! En svensk förare i en Alfa Romeo i Italien - visst är det fantastiskt?

Detta kostar ju som man kan misstänka en del pengar... Själva startavgiften har löst sig via vår klubbmedlem Micha Grönvalls och hans firma Kihlströms Transport & Lastbilscenter som går in och sponsrar (!!). Men utöver det finns det också en "kraschförsäkring" om 7000€ som bör tecknas - och det är här medlemmarna och klubben kommer in i bilden...

Klubben kommer att sponsra Joakim med ett belopp som motsvarar donationen från oss medlemmar (upp till totalt 15.000kr från klubben). Alla belopp, stora som små är givetvis välkomna! Det kommer också att gå att köpa coachade körpass för 1000kr per person i samband med banmötet på Kinnekulle den 19-20/8 då Jocke finns på plats. 

Själva donationen gör du enklast via ett "event" (LÄNK) här på hemsidan i vår kalender där du anmäler dig med den summan som du vill donera, och betalar precis som medlemsavgiften eller startavgiften till ett banmöte. På sidan finns också information om andra lösningar som du kan göra donationen.

Frågor? Funderingar? Andra idéer? Vill du göra en större donation och/eller ett samarbete? - Hör av dig till Stefan Atterhall via stefan.atterhall (@) gmail.com alt. 070-732 76 56.

TACK för ditt stöd för svensk racing med Alfa Romeo!!!

Mer information kommer löpande...

Här nedan kan du läsa mer om Joakim och hans framfart i svensk och internationell racing så långt:

Fakta Joakim Darbom

Född
19960511

Bor
Huddinge

Utbildning
Motorsportgymnasium
Personlig tränare (pågående)

Klubbar

KAK, Club Alfa Romeo Svezia

Resultat

2005 - 2008: Karting i klasserna Mini och Micro, totalt ca 80 tävlingar

2009 - 2010: Karting, totalvinnare MKR-serien, klass Rotax Junior. 15 segrar, 17 pallplatser

2012: Debut Formel Ford. 2 vinster i Danska mästerskapet, en 3:e plats i NEZ

2013: 4:a Danska mästerskapet Formel Ford, 4 vinster, 12 pallplatser.

2014: 3 tävlingar Trofeo Abarth, pallplats i debuten

2015: 1:a EM Trofeo Abarth 500, 2:a Italienska mästerskapet

2016: Första året Trofeo Abarth 695, totaltvåa, 1 vinst, 10 pallplatser

2017: Trofeo Abarth 695, 5 tävlingar körda av årets serie på 7 st. 2 segrar, pallplats i alla race utom ett (brutet pga tekniska problem). 2:a totalt. STCC-premiär 3/9, TCR-premiär 9/9.

 

Senaste

  • 5/7: STCC-test Gelleråsen i Audi för Brovallen då Joakim körde lika fort som ordinarie förare i bilen…
  • 1/8: TCR-test i Cremona, med Alfa Romeo Giulietta för ordinarie Abarth-teamet V-Action Racing med bas i Brescia. Utvecklingstest med en av TCR-stallet Romeo Ferraris testbilar inför tävlingen i italienska TCR-mästerskapet på Imola i september.
  • 13/8: Joakim deltar i sponsorevent i samband med STCC Kanonloppet som uppvärmning inför STCC-premiär på Anderstorp 3/9 där han skall köra en Audi för Brovallen.
  • 19/8: Joakim kör coachpass i samband med CAR Challenge på Kinnekulle Ring.
  • 9-10/9: Joakim kör två race för V-Action i en av Romeo Ferraris nybyggda Alfa Romeo Giulietta i italienska TCR-mästerskapet samt två race i sin ordinarie bil i Trofeo Abarth.

Reaktioner efter testet i Cremona från Joakim Darbom

- Det var kul och spännande att prova en ny bil, som var rätt annorlunda jämfört med STCC-Audin, högre och kortare och mer direktstyrd. Kändes också lite vassare, TCR-Alforna är ju kända för att vara bland de snabbaste rakt fram. Målet med testet var främst att utveckla bilen och få den ännu snabbare. Jag skall ju köra både STCC på Anderstorp och italienska mästerskapet på Imola, förhoppningsvis kan det bli fler TCR-race under slutet av säsongen. Det blir en bra möjlighet att bredda mig erfarenhetsmässigt inför framtiden.

-Tidtabellen för Imola är inte riktigt klar, men preliminärt gäller TCR- och Abarthtest fredag 8/9, kval och race båda klasserna lördag em och söndag ca lunch. Ett rätt så tufft schema, men jäklar vad kul det skall bli, avslutar Joakim Darbom.

Antal visningar (3939)/Kommentarer (0)

Please login or register to post comments.