Nyheter

Saker som händer på hemsidan just nu

Saker som händer på hemsidan just nu

Författare: Admin (Charlotte Jacobson)/den 9 maj 2017/Kategorier: Nyheter, CAR Challenge Nyheter, Utrop (icke medlem), Utrop (medlem)

Betygsätt denna artikel:
3.7

Efter en lång tid av strul där hemsidan hängt sig, gått trögt, bara lämnat felmeddelanden eller helt sonika inte gått att öppna över huvud taget fungerar den nu mer som den ska. Det går återigen att anmäla sig till aktiviteter, bli medlem eller diskutera i forumtrådar.

Bitvis har det under de här veckorna känts som ett surrealistiskt avsnitt av dolda kameran - när ett fel lösts har det genast avslöjat ett annat fel. Vissa har legat helt utom vår kontroll, som de interna kommunikationsproblemen i serverhallen där hemsidan "bor". Andra har handlat om att det inte har funnits en aktiv förvaltningsorganisation för hemsidan. Du har väl förresten sett annonserna i Klöverbladet?

Som läget är idag har vår hemsida inte uppdaterats alls sen den lanserades. Fundera till exempel på hur din mobiltelefon skulle fungera om du inte hade uppdaterat den nån gång under fyra år...? Delar av de problem vi brottas med nu har att göra med att säkerhet som var fullgod för fem år sen är nu inte alls tillräcklig längre. När man registrerar sig på hemsidan fyller man i ett formulär som avslutas med att man skriver i en slumpvis genererad "säkerhetskod".

Denna funktion har nu helt slutat att skydda mot spam-attacker från robotar. Resultatet är att vi får ungefär tusen nya användare om dagen i databasen och det är den inte dimensionerad för. Det är det som gör att det ibland har gått segt som sirap. Eller att hemsidan helt enkelt stängt av för att momentet tagit för lång tid att utföra. Vi räknar med att ha ca 1300 medlemmar i klubben och ca 5000 ytterligare användare på hemsidan. I slutet av förra veckan låg vi på 73 000 användare!

Nu har vi rensat, dvs raderat ca 50 000 användare och vi kommer att gå vidare med en ny rensning på de som är kvar. Företrädesvis raderades alla användare som bara registrerat sig och sen aldrig loggat in igen. Att reda ut vilka urvalskriterier som ska ingå i ett sånt här script tar lite fundering i kraft. Vi vill ju att alla seriösa användare ska få ha sina konton kvar.

I nuläget  krävs ett större kliv för att få till en uppdatering till aktuell nivå, vilket gör det hela mycket mer komplicerat. Vi har en it-grupp som har börjat på detta arbete. Rent konkret så innebär det att vi har medlemmar som försöker definiera behov och specificera krav och som testar olika lösningar. Själva byggandet och programmerandet av hemsidan läggs ut på en webbyrå. Vi har en testsajt som tuffar på i bakgrunden, men vi är en entusiastklubb och nu när sommarsäsongen är igång (snögloppet till trots) så är alla entusiastiska över bil. Vi räknar med att en realistisk målsättning är att ha en uppgraderad hemsida lanserad till nästa vinter.

Under tiden försöker vi satsa resurser på den befintliga versionen och hoppas kunna komma med några konkreta förbättringar. Som alla säkert förstår går det ju inte att förbättra när det inte fungerar alls. Men ingen ska påstå att vi inte är obotliga optimister. Vi försöker också få till mer innehåll på hemsidan i form av information och nyheter.

Bakgrunden till mycket av det som krånglat på hemsidan och att det tagit tid att få ordning på är självklart ekonomi. Vi är en ideell förening och det är inte tidskritiskt om den går ner nåt dygn. Självklart skulle man kunna betala för att ha omedelbar felsökning och åtgärdshantering. Det är helt enkelt nåt vi har bortprioriterat. Hur frustrerande det än är när det inte fungerar, så väljer vi att hellre lägga pengarna på andra saker: träffar, banmöten, Klöverbladet, m.m..

 

Antal visningar (4177)/Kommentarer (2)

Taggar:

2 kommentarer på artikeln Saker som händer på hemsidan just nu

0
0

Peter Braun

2017-05-14 06:15

Problemet är om man inte kommer in men vill anmäla sig eller få information om en träff....


0
0

Alf Skaneby

2017-05-19 20:59

Alf o Tina Skaneby

Kommer på

Mille Scania 2017 👍

Tack.

Please login or register to post comments.