Nyheter

Viktig information om uppdatering av hemsidan!

Viktig information om uppdatering av hemsidan!

Författare: Admin (Charlotte Jacobson)/den 13 mars 2018/Kategorier: Nyheter, Utrop (icke medlem), Utrop (medlem)

Betygsätt denna artikel:
4.7

Uppdatering av hemsidan

Imorgon kl 12:00 kommer vi att stänga forumet för nya inlägg. Detta kommer att gälla till början av nästa vecka. Under den tiden bör du heller inte göra några ändringar i din profil. Detta på grund av att man kopierar databasen och sen behöver några dagar för att ställa i ordning den uppdaterade hemsidan. Därefter lanserar vi den versionen, och i och med det så kommer ingenting av det som laddas upp under de här dagarna att följa med till den nya miljön. 

Obs! Alla gamla foruminlägg kommer att finnas på plats när vi öppnar den uppdaterade hemsidan.

Vad kan du förvänta dig av den uppdaterade hemsidan?

Till att börja med kommer hemsidan att vara ganska sparsmakad. Vi kommer att genomföra uppdateringarna etappvis under en längre period och först ut kommer en version med medlemsregister, nyheter, informationssidor och forum. Viktigast i den releasen är att det kommer öppna upp för att man kan registrera sitt eget konto igen. Dessutom införs en mer naturlig form för att betala för medlemskap och aktiviteter med en varukorg och kassa. Betalning kommer i steg 1 fortfarande att ske via PayPal, men längre fram kommer vi kunna erbjuda fler betalningssätt.

Nästa etapp av uppdateringen kommer fokusera på en ny aktivitetskalender och efterhand kommer medlemsförteckning, radannonser, modellregister, garage och alla de andra delarna av hemsidan att dyka upp. Att vi väljer att göra på det här viset beror bland annat på att vi vill undvika kostnader för att förnya licenser som löper ut. Det är också angeläget att vi får igång automatiken på nyregistrering och glömt lösenord.

Vi siktar på att i fortsättningen ha en tydlig lager-på-lager-struktur på hemsidan, som kommer att skilja på gäst, användarkonto och medlem i klubben. Det innebär att att du som har ett användarkonto bör se till att logga in vid varje besök så att du får tillgång till alla funktioner, nyheter och aktiviteter som du har rätt till. Delar som inte kommer att synas för den som bara är gäst.

Logga in första gången

När du öppnar den nya versionen av hemsidan för första gången kommer du att behöva logga in. Det gör du med dina vanliga kontouppgifter: användarnamn och lösenord. Har du glömt lösenordet kan du använda funktionen för att hämta nytt.

Efter att du fyllt i dina användaruppgifter kommer du att hamna på din profil - här kommer du att behöva godkänna villkoren för GDPR/PuL innan du kan gå vidare, dvs att du ger CAR tillåtelse att digitalt lagra dina personuppgifter. Klubben lagrar bara de personuppgifter du själv anger och du ansvarar själv för att uppgifterna är aktuella och korrekta. När du ändå är här så gå igenom och kontrollera att alla dina uppgifter stämmer.

Tålamod

Tålamod är bra! Gissningsvis kommer vi stöta på saker som trilskas med en sån här konvertering. Vi tror vi har tänkt på allt, men det finns inga garantier för att vi är så fantastiska som vi vill vara! Det är också en av fördelarna med att göra arbetet i små steg, om det uppstår något oförutsett så är felsökningen mer begränsad.

Vi hoppas förstås att du ska få en bra upplevelse av hemsidan och att allting ska avlöpa som planerat!
Hemsidegruppen och Styrelsen CAR

 

Antal visningar (289)/Kommentarer (0)

Taggar:

Please login or register to post comments.