Visa detaljer

Härmed är ni välkomna att anmäla er till The Italian job 2018!

Ja, nu är det dags att lansera The Italian job, CAR:s  senaste tillskott av aktiviteter som handlar om att verkligen köra våra italienska bilar, dessutom i ett roligt tävlingssammanhang. 

The most epic roadtrip ever from Italy to Sweden är vårt motto och slogan.

The Italian job går kortfattat ut på att importera den mest spektakulära, billigaste eller bästa Italienska bilen från någonstans i Europa (ej Sverige) och köra hem från den gemensamma starten i Italien till Sverige. Genom fem länder och via diverse tävlingsmoment och andra rekommenderade arrangemang. Bilens förare & passagerare bildar ett team och valet av bil kommer påverka teamets möjligheter att vinna hela The Italian job. Vi kommer även fästa stor vikt vid ”good sportsmanship” plus kämpaglöd och laganda när slutsegrande team utses.

Så här ser den preliminära rutten ut: Starten för The Italian job äger rum på Adria International Raceway tisdagen den 10/7 och målgången blir ”någonstans i södra Sverige" måndagen den 17/7 med gemensam uppställning och prisutdelning i samband med en ordnad bilträff i samband med CAR. 

Det pågår en planering tillsammans med Joakim Darbom Racing om att ordna ett event i samband med starten där det kommer finnas möjlighet att köra en TCR-bil/Seat Ibiza Supercopa eller ett Gokart-race, då kommer det att bli ett separat arrangemang för de som vill. Mer information kommer inom kort. 

Då det är första gången vi arrangerar The Italian job så får deltagarna räkna med att lite charmiga problem kan uppstå kring arrangemanget, ungefär som med deitalienska fordonen vi tar hem… För att ändå göra det hanterbart har vi begränsat antalet team i tävlingen till 20 detta första år, så anmäl dig så snart du kan! Senast den 31/1 2018 vill vi ha er anmälan.

Deltagarna ska också vara medvetna om att ett stort ansvar vilar på dem själva - t.ex. att hitta och buda hem ett lämpligt objekt, ordna med förvaring, betalning, reparationer, försäkringar och boenden, resa/resor till Italien - allt detta innan själva The Italian job startar den 10/7.

Alla deltagare kommer få skriva under en ansvarsdeklaration innan resan. Detta för att ledningen inte är researrangörer, resan gör vi tillsammans, men under eget ansvar.

Anmälningsavgiften är 1500: -/team & 500: -/deltagare i fordonet. Ett krav att minst en person är medlem i Club Alfa Romeo Svezia för att få anmäla sitt team. När starten går den 10/7 skall alla deltagare i teamet vara medlem.

Denna avgift går till gemensamma middagar, ”The Italian job start kit”, dekaler till bilarna etc. Dessutom pengar till en liten ”akutkassa” som används till oförutsedda kostnader. Eventuellt överskott/sponsorintäkter etc. skänker vi till välgörande ändamål t.ex. Barncancerfonden.

Vi kommer söka ett antal sponsorer som kommer få reklam/logotyper på bilarna och kläderna, uppdateringar via sociala medier och CAR:s hemsida löpande underresan. Vi stripar våra bilar med sponsorer, startnummer etc.

Detaljerna kring detta arrangemang finner ni på CAR:s hemsida. Här i denna tråd är alla välkomna att diskutera, fråga och sporra varandra vad det gäller The Italian job 2018! Det går också bra att mejla till italianjobsvezia@hotmail.com vid frågor.

Benvenuto.

Micke, Lasse, Tobias och Peter