Svar till: hej hopp på nya siten

Published by [Admin] Björn Ek on

Forum Allmänt hej hopp på nya siten Svar till: hej hopp på nya siten

#10467

Inlägg av Thomas Sjölin på 2014-01-12 20:42

De flesta av felen är sådana saker som betatestning borde ha funnit.

Det som är svårt att se utifrån är omfattningen på det här projektet. Det är lätt att se det som ett forum och en gallerifunktion. Det vi ersatt som den gamla sidan gjorde är en försumbar del av arbetet. Vi har gått från ett enkelt forum med en annonsfunktion till en rätt omfattande community-motor. 

Framför allt en helt digitaliserad och i det närmsta helautomatiserad medlemshantering kommer betyda massor för administrationen av klubben och är också starkt kopplat till att ha en god ekonomi. Integrationen mellan de olika delarna är inte heller snutet ur näsan. Möjligheten att se hur olika medlemmars engagemang i klubben ser ut och att kunna rikta olika delar av sidan mot olika medlemmar eller användargrupper. Betalningslösningen är också en sån sak som inte nödvändigtvis gör det lättare för den enskilde medlemmen men som sparar hundratals timmar av administration för framför allt banmötesgruppen men som också möjliggör smidig hantering av olivoljeprovningar eller andra typer av träffar som kanske bara till en del bekostas av klubben.

Sedan är sajten i det närmaste helt responsiv för att den ska fungera på olika typer av enheter från smart-lurar med pekskärm till stora dataskärmar.

Att göra det här för 200 kkr och sedan sköta allt innehåll och konfiguration på tre personer på deras lediga tid när dessa tre dessutom alla är tungt involverade i andra roller i klubben gör att jag lugnt kan säga att: Nej, om vi skulle ha hanterat alla fel under beta-test så hade vi fått vänta ett år till och det hade inte varit en bra idé. Sannolikt hade det inneburit att vi inte kommit i mål. Det är stor skillnad på kommersiella IT-projekt som jag jobbat med i tretton år och det här.

Därför är vi extra glada för den förståelse alla visat för att vi får fixa de sista små sakerna tillsammans!