Svar till: Ljudbygge – Alfa Romeo 156

Published by Rikard Olson on

Forum Allmänt Ljudbygge – Alfa Romeo 156 Svar till: Ljudbygge – Alfa Romeo 156

#11515
Rikard Olson
Deltagare

En baslåda innebär inte med automatik dunka dunka. Det avgör du genom justering och vad du spelar för musik så klart.
6×9 är ett enkelt sätt att få mer bas i en bil men du måste ju också spela dem såpass högt att de kommer att påverka ljudbilen inom övriga frekvenser så det kan bli som att vända scenen ryggen om man säger. Jag gjorde ett riktigt snikbygge en gång eftersom det redan satt högtalare i hatthyllan och kapade helt sonika bort mellanregister och diskant på högtalarna där och det blev bättre men inte nära en baslåda.
I Tyskland är det förbjudet att göra åverkan på plåten i hatthyllan och det måste du nog göra för att få dit 6×9. Nu bor vi ju förvisso i Svea rike men det blir ju faktiskt en försvagning av bilen som inte gör att den går bättre på bana. En smart monterad baslåda lastar man ur på 2 minuter med slutsteg och allt medan 6×9 blir kvar hela banmötet.
Det finns ju minibaslådor som går att sätta under handskfacket som gör jobbet minst lika bra som 6×9 och dit blir det enklare kabeldragning än till bagaget. Fördelen med dem också är att ljudet kommer framifrån. Kolla på de här http://www.brl.se/sv/artiklar/focal-bus20.html, http://www.brl.se/sv/artiklar/gas-sub800.html