Svar till: Hjälp, ny Alfa

Published by Ola Edestav on

Forum Allmänt Hjälp, ny Alfa Svar till: Hjälp, ny Alfa

#12504
Ola Edestav
Deltagare

Jag har en Mito MulirAir 135 HK, 2011 och det är på det stora hela en trevlig bil. Den fungerade bättre som vinterbil än vad jag förväntade mig. Så länge man inte skall krångla in någon i baksätet räcker den till för mina behov.

Pigg, kul bil att köra men rent komfortmässigt är den kanske inte optimal. Kort hjulbas och lite hård fjädring uppskattas inte av hustrun när vi åker till landet så då blir det oftast (alltid) hennes SUV. Men som stadsbil är Mito riktigt bra. Har varit inne på att åka till Vtech i Södertälje och låta dom “boosta” upp den till 165 Hk / 300 Nm men det behövs egentligen inte då 135 hk räcker ganska långt då den inte väger så mycket. Nu har jag funderingar på att byta upp mig i storlek och skiljas från Miton till förmån för en 159 sedan. (Du ser bild på min bil i annonsgalleriet här.) Men har ännu inte bestämt mig då jag på det stora hela trivs med Miton.

Hur Multiair-motorn är över tid återstår att se. Min har precis passerat 3000 mil och hittills inga problem 😉

Har inte provat Giuliettan men misstänker att den är något komfortablare. Men den hamnar också högre i pris (även om värdeminskningen är gynnsam för begagnatköparen) 

/Ola