Svar till: Fruktansvärt dyrt med motorvärmare alfa 159 3.2 jts.

Published by Benny Steen on

Forum Allmänt Fruktansvärt dyrt med motorvärmare alfa 159 3.2 jts. Svar till: Fruktansvärt dyrt med motorvärmare alfa 159 3.2 jts.

#13474
Benny Steen
Deltagare

  Videon var lite  kul, fast man undrar ju vad den andra oljan var för något …

  Som tur häller vi ju inte oljan på motorns delat utan pumpar ut den. Motorns oljekanaler är ju redan fylla av olja vid start och den oljan torde vara varm och lättflytande om en motorvärmare av  vattenvärmaremodellen har varit inkopplad.

  Förvisso skall ju  oljan i tråget  pumpas upp via oljepickupen och där kan man nog tänka sig det spelar roll. Men om ÄVEN  oljan i dom trånga oljekanlerna är seg och tjock blir det betydligt tyngre att  få ut oljan till motorns lager…

  Här i Umeå brukar ju det ligga -10 till -15 i längre perioder. Naturligvis kallare imellanåt också, men sällan mera än några dagar. Det märks VÄLDIGT tydligt när motorvärmaren inte varit i på morgonen på bilarna. 

  En annan detalj är att batteriet trivs mycket bättre vid högre temperaturer. Det både lämnar ifrån sig energi och laddar bättre om det håller lite högre temperatur, optimalt är kring +20. så även här hjälper en motorvärmare till.

  På bilar med batteriet monterat i bagaget brukar det också märkas. Där blir det ju aldrig varmt.