Svar till: 159 Ti – stolar

Published by Mats Forssén on

Forum Allmänt 159 Ti – stolar Svar till: 159 Ti – stolar

#13828
Mats Forssén
Moderator

  Inlägg av Magnus Berg på 2014-10-12 18:53

  Tack Mats!

  De va svaret jag ville ha. Klockrent att kunna få respons från någon som upplevt bägge varianterna. Det är precis dom stolarna du länkade till som jag menade med helskinn. Då slipper jag lägga ner letandet efter en ti. Hade nästan gett upp den och börjat snegla mot Giulietta QV istället. 

  En helt annan fråga Mats. Ser att bägge 159orna du hänvisar till va röda. Klassiskt problem verkar vara stenskott på bakre hjulhus precis där de möter bakdörrarna. Kanske inte unikt för röda men har du också haft det problemet? Vill helst ha en röd men det känns nästan som den lacken oftare har problem. Den jag va och tittade på såg fin ut förutom bläster där samt som på alla dessa vid nedre kanten av främre hjulhusen. Den sistnämnda kanten kan man ju fixa själv och få det snyggt men blästringen vid bakdörrarna känns lite värre. Kanske stänkskydd hjälper? 

  /Magnus

  Jag tror dock att det är rätt ovanligt med Ti-paketet och helskinn men du får helt enkelt ha tålamod och leta. När det gäller Giuliettan så har jag sett kritik på att sittdynan känns kort men det får du väl prova om du trots allt är inne på det alternativet.

  Jag hade problem med lacksläpp på min förra 159:a så där fick jag främre stötfångaren omlackad på garantin. På alla tre 159:or jag haft har fronten inkl nedre/främre delen av huven fått en del stenskott så det hänger nog ihop med designen. Det har för övrigt varit liknande fenomen på de 156:or jag haft.

  När det gäller stenskott på bakre hjulhus är det inget jag tänkt på, kanske Ti-trösklarna agerar lite stänkskydd?