Svar till: köpa bil i Tyskland

Published by Gert Bergh on

Forum Allmänt köpa bil i Tyskland Svar till: köpa bil i Tyskland

#14127
Gert Bergh
Deltagare

Inlägg av Martin Sipek på 2014-11-21 09:09

Tack alla för tipsen, Jorgen, var fixar man skyltarna och varför är inte de gula lagliga?

Skillnaden på skyltarna om jag minns rätt är att dom gula bara gäller till Tyska gränsen medan dom röda gäller i Sverige också jag tror dom gäller i 5 dygn och på båda är det bara trafikförsäkring som gäller.
Skyltarna brukar handlaren fixa så det är i regel inga problem. kostnaden kommer jag inte ihåg men den var inte betungande.

Betr. betalning så gjorde vi så att när affären var klar ringde vi vår bank och dom förde över pengar till handlarens bank och skickade ett fax eller mejl till banken med någon form av bevis på att överföringen var gjord, snabbt och enkelt  och tog ca 45 min så var allt klart.

Nu vet jag inte vad du söker för bil men jag vill ändå tipsa om en handlare som vi i familjen handlat av som jag tycker är både seriös och trevlig att diskutera med han har specialiserat sig på Jahreswagen och i första hand Fiat Alfa.

Gå in på mobile de och sök efter autohaus hamann in perleberg. han kan även skaffa fram specifika bilar om du inte har bråttom.

Perleberg ligger en bit nordväst om Berlin så det är ca 22 mil från Rostock.

Nu är det ett antal år sedan vi gjorde detta men det bör inte vara svårare idag, möjligen kan reglerna för skyltarna ha ändrats.

// Gert