Svar till: Köpa 80-tals GTV, vad tänka på?

Published by Fredrik Assarsson on

Forum Allmänt Köpa 80-tals GTV, vad tänka på? Svar till: Köpa 80-tals GTV, vad tänka på?

#14160

De börjar krypa uppåt i pris vilket känns bra när man redan fått tag i en

Kolla efter rost, rost, rost. Allt det mekaniska är busenkelt i stor mån. Det finns en Haynesmanual för denna serien av bilar vilken jag mycket starkt rekommenderar. Fantastiskt genomgående i nästan allt för dessa bilar. Köp! 
Annars är det bara att leta upp en så absolut fin som möjligt. Hitta gärna ett ofärdigt objekt som någon annan har lagat rosten vid nedre kylarbalken, kolla efter tecken på grundstötningar på botten av hela fronten (sänkta bilar blir väldigt låga!) kolla kanten inne i främre hjulhus där innerskärmen möter motorrummet där det finns en perfekt utformad balkong för smutsen att lägga sig om bilen saknar innerskärmar, kolla kring botten av A-stolparna. Kring hjulhusens bakre nederkant, vid plåtskarven på tröskeln, hela trösklarna för den delen, domkraftsfästen, golvet, hela bakstammen som rostar i plåten som den fästs i. Kolla kring baklyktorna, kolla kring rutramen på bakrutan, kolla i bakkanten av taket där fukt kan samlas och gotta sig, kolla i botten av bakluckan där den sluter mot bakstammen, kolla reservhjulsbaljan och lyft undan mattan i bagageutrymmet. 

Med andra ord hela vägen framifrån till bakändan samt nerifrån och upp. De kan rosta kopiöst mycket och när man har kapat och grävt i dessa så förstår man varför. Men är jobbet redan gjort av någon annan så är det bara att gratulera dig själv och köp.  

http://www.blocket.se/goteborg/Alfa_Romeo_GTV_57496936.htm?ca=3&w=3
Denna ser ju ut att ha rostlagats lite varstans om man ser till primerfläckarna – bara det roliga kvar. Kopplingen byter man själv. Tungt att plocka ner hela bakvagnen men det är ändå bra om man vill fräscha upp div. bussningar och kardan/transaxelns gummiknutar. Inredningen är bara att köpa bra begagnat av tex Marco Harjunpää i Avesta och lämna in på rekond. Dörrsidor bygger du enkelt själv med gamla som mall och lite vinyl av fin kvalitet. 

'06 GT 3.2L '00 Zender 166 3.0 GTAmodifierad ’70 Berlina räser