Svar till: Olika handlare, olika bud!

Published by Thord Hägglund on

Forum Allmänt Olika handlare, olika bud! Svar till: Olika handlare, olika bud!

#14743
Thord Hägglund
Deltagare

Inlägg av Claes Hoffsten på 2015-02-08 20:06

Enkelt: 

Alfa handlaren vill tjäna 10.000:- på att sälja Alfan som är hyffsat svårsåld och sedan tjäna 5.000:- på din Audi ( som iof också är ganska svårsåld).
VAG handlaren vill tjäna 30.000:- på sin Scirocco ( som är relativt svårsåld) och sedan tjäna 30.000:- på din Audi ( som är lättare att sälja än Sciroccon)

 

Slutsats: Sälj Audin privat och köp sen Alfan!

 

 

Ciao!

Claes har helt rätt, beror helt på handlarens avkastningskrav likväl med andra företag.

vet själv vad en normal avans ligger på för en handlare, och 30 tkr totalt sett är en bra avans om man ser till den normala intjäningen mellan inköp och försäljning.

Gällande VAG handlaren vore det intressant att veta vilken ort i Sverige vi pratar, är det storstadsområde är jag inte ett dugg förvånad över värdering. Kan lätt tro att den stora handlaren betalar bästa, men i själva verket är det oftast en mindre handlare som ger den bättre affären i sin helhet. Grundar sig i att VAG handlaren har flera olika inköpskanaler och har oftast mer återköp av hyrbilar, större vagnparker, privatleasing mm som gör att de inte kan betala allt för mycket för inbytte för att upprätthålla sina lönsamhetskrav och att få för stora och dyra lager, samtidigt vill de sälja nytt.

som sagt antingen sälja audin privat eller vända sig till någon större begagnathandlare i Sverige och höra om intresse finns att köpa in bilen.

Lycka till.