Svar till: Ett FAQ för nya Alfa-ägare?

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Allmänt Ett FAQ för nya Alfa-ägare? Svar till: Ett FAQ för nya Alfa-ägare?

#15194

Jag bor tyvärr inte i den Alfa-tätaste delen av Sverige. Umeå, och norrland, verkar inte vara ett Mecka för Alfa riktigt. Men det ändrar jag gärna på!

När det gäller egenskaper är jag nog ganska tam egentligen. Den kommer att användas främst till bilkörning inom några mils radie med någon enstaka längre bilfärd uppåt 540km (fram och tillbaka) i månaden. Är den komfortabel och lagom pigg för enstaka omkörning på motorväg utan att vara rädd för livet så är jag nöjd. Tittar på en 156 på blocket exempelvis, men tar allt fån en 145 och uppåt så länge jag har råd. Gillar designen där kring sent 90 och framåt lite extra.

Jag vill naturligtvis mest av allt kunna hitta en som jag kan lita på, eller veta vad jag ska ordna på, när jag är ute och kollar. Alfa har inte det bästa ryktet. Men något säger mig att om man bara tar hand om det man skaffa så är det inte ett lika stort bekymmer. De flesta bilägare jag känner har väldigt dålig koll på sitt fordons skick, och ja, då får man ju skylla sig själv när man står på väggrenen. Men så kanske jag bara är naiv igen hehe

Men när jag står och tittar på en så kanske du/ni vet vilken lite svårsynlig del i motorrummet man kanske bör titta extra noga på, eller om det finns en gömma i skuffen som kanske borde undersökas nitiskt? Sånt kan ni nog bättre än jag.