Svar till: Köpa Spider runt -85?

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Allmänt Köpa Spider runt -85? Svar till: Köpa Spider runt -85?

#16272

Jodå nu har man en Alfa i garaget igen. Blev en Spider -83:a. 13000 mil. Just hämtat den och nu då kört 20 mil med den. Riktigt nöjd faktiskt. Fick åka uppcabbat och halvvägs i mörker. Går riktigt bra på vägen. Vettiga bromsar. Härlig motor med vettigt vrid på låga varv. Hyfsat tyst uppcabbad. Bra ljus och värme. Växellådan… Nja. Renoverad 2008 med synkringar mm. Är lite allmänt trög,sladdrig men synkar bra. Sjunger en del på högre växlar och låg fart mest vid motorbroms. Låter inte som lagerljud utan mera sjungande (man får väl sjunga med)  detta var som sagt upp-cabbat hörde inte detta nedcabbat. Brukar de låta en del?
Vad man nu då kan fundera på är ” vad har jag köpt för en bil?”. Bra att veta om man t.ex. behöver delar framöver. Vad är skillnaden på 105 och 115?? 
http://www.classicalfa.com/  verkar ha en massa bra grejer till bra priser men där står bara Spider 105 med. Det står 66 – 93. Vad är då 115 för en bil? Hur vet jag vad jag har?
Klart sugen på Kit med förgasartrattar med Filtersockar snarast. Längtar efter ljudet?.  http://classicalfa.com/products/FL019-GTA-STYLE-TRUMPETS-40%7B47%7D45mm-VERSION.html
Undrar om detta passar?