Svar till: Koprad 2007 Spider v6

Published by Magnus Berg on

Forum Allmänt Koprad 2007 Spider v6 Svar till: Koprad 2007 Spider v6

#16324
Magnus Berg
Deltagare

  Innan 2008 så finns det en del fall med sträckt kamkedja, vanligast på 2,2 men även 3,2 förekommer. Dyrt byte, ffa på sexan då den har mer av alla delar. Verkar dock som man kan köpa delar till bl.a. Camaros 3,6L (samma motorfamilj) och komma undan betydligt billigare.

  Förarstol som vickar p.g.a. klen infästning är inte helt ovanligt.

  Trasig oljetempsensor är vanligt. Dock något man klara sig väldigt bra utan eftersom enda konsekvensen är att oljetemp-mätaren (den sitter längst till höger av de små runda mätarna) inte fungerar. Inte många bilar som ens har en sån mätare.

  Jo mycket soppa drar dom, troligen mer än många konkurrenter också. Min 2wd V6 snittar runt 1,15 “blandad körning”. Vad jag hört från de som kör 4wd så får du nog räkna med att plusa på 0,2dl. Men det struntar man i när man har sköj och kanske inte kör så många mil per år.

  En liten sak, men som stör mig väldigt mycket att dom inte fixat till än…på alla moderna alfor så är konstruktionen av innerskärm och skärmkant bakom framhjulen kass vilket får till följd att dom snabbt blir blästrade med stensprut från framhjulen, om man inte skyddar dom. Dock väldigt lätt åtgärd att slipa bort ytrost -> på med ny färg -> spraya på stenskotsskydd. Men hade dom bara låtit innerskärmen smita förbi plåten och inte haft det där onödiga plåtvecket så hade det aldrig blivit några problem där.

  Inga stora fel eller brister som är vanligt förekommande. Känns som en gedigen och välskruvad bil. Snygg så man tuppar av!
  Sexan är trevlig och en liten motoroptimering gjorde den ännu trevligare och mer alfa-lik med bl.a. rappare gasrespons.

  Stort plus är att du kommer få många fina kommentarer och blickar. Dessutom chansen att vara en del av Sveriges trevligaste bilklubb .

  Lycka till!