Svar till: Piffa upp plastlister

Published by Mats Nilsson on

Forum Allmänt Piffa upp plastlister Svar till: Piffa upp plastlister

#16761
Mats Nilsson
Deltagare

  Inlägg av Fredrik Assarsson på 2015-09-06 19:43

  Concept Vista fungerar bra. Det formligen stinker linolja om det så jag förmodar att det är något sådant inblandat. 

  Varmluftpistol fungerade suveränt på 156an och har hållit sig mycket längre än något medel jag provat, fungerar dock endast på feta plaster och man får verkligen vara aktsam så att man inte värmer för länge och smälter plasten som behöver bli bra varm för att svettas ut mer färg men sedan håller det sig. 

  Antar att concept vista är liknande Veidec Renovator. Det var där jag fick idén med linolja. Luktade linolja och terpentin av den. Gjorde för skoj skull ett test på en grånad (fd svart) sidokjol från en 33:a. Körde med Lahega dressing, kokt / rå linolja, veidec, olivolja och ngt mer medel. Det var bara veidec , kokt / rå linolja som höll färgen efter ett halvår. Efter 1 år och några månader ute i det fria så var det linoljorna som behöll färgen. Såhär 3 år efter så är det den kokta linoljan som behållit färgen. Den har inte längre den direkta lystern som den hade från början. Men man ser tydligt att kjolen är svart där jag behandlade den. 

  Ang  värmepicka så upplevde jag att det gärna ville bli flammigt fast jag var noga med att få värmen jämt fördelad. Lite marigt när det blir större ytor.

  Mats Nilsson Kristinehamn 0738231744 Älskar Boxeralfor!!!!