156 JTS Ryckig gång

Published by Olof Larsson on

Forum Teknik 156 JTS Ryckig gång

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #35367
  Olof Larsson
  Deltagare

  Tänkte bara delge lite info.
  Vår 156 JTS började gå ryckigt vid acceleration härom veckan. (Jag hade tidigare slarvat vid påfyllning av motorolja, ett vindkast styrde oljestrålen utmed täckkåpan. Bara att skruva loss och torka rent.)
  Tyvärr såg jag senare vid felsökningen att olja letat sig ner till kontaktdonet på 1:a cylinderns tändspole. Jag var helt säker på att det var denna tändspole som nu gett upp. Så var inte fallet. Bytte plats på den nya tändspolen och fick napp först vid cylinder 4.
  Vilken lycka. Nu går den fint igen Ny Bosch-spole kr 765,60.

  #35368
  Paul Svedunger
  Deltagare

  Hej
  Intressant info…då min JTS uppvisar exakt samma symptom

  Hur såg det då ut på den felaktiga tänspolen? Hur ser man att tändspolen “har gjort sitt” så att säga?

  Med vänlig hälsning
  Paul

  Paul

  #35369
  David Karlsson
  Deltagare

  Man ser inte om en tändspole gjort sitt utan man får läsa av felminnet och se vart den misständer och skifta med en annan tändspole och läsa av felminnet på nytt för att se om felet flyttats till den cyl. man bytt till.
  Går bilen illa på tomgång så kan man lyssna sig fram till den felande spolen, ta av en kontakt i taget och lyssna, går motorn ännu sämre så är spolen hel, tar du av en kontakt och motorn går som innan betyder det att spolen inte fungerar.

  #35370
  Olof Larsson
  Deltagare

  Det är nog helt riktigt som David säger, det syntes inget externt på min felande tändspole. Jag var mer överaskad att det inte var den tändspolen som jag sölade ner med olja som felade. På tomgång gick min motor helt OK. Det var endast vid gaspådrag under körning som den hackade och jag fick bara motorlampan att tända en gång, när jag provocerade accelerationen ordentligt. Den slocknade direkt efter det så jag var osäker på om det skulle gå att läsa av i efterhand. Det är lätt gjort att byta tändspole så köp en och prova runt. Lycka till

  #35371
  Paul Svedunger
  Deltagare

  Tack för svaren.

  Paul

  #35372
  Paul Svedunger
  Deltagare

  På min kärra blev diagnosen att 1st tändstift var helt utslitet och gjort sitt, så att säga. Alla fyra tändstiften byttes och symptomet försvann.

  Paul

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.