156:a 2,4 JTDm, dör och vibrerar…

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Teknik 156:a 2,4 JTDm, dör och vibrerar…

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #25813

  Hjälp! Min 156:a dör, återhämtar inte vid gassläpp. Står jag och varvar lite och släpper gasen så dör den, även vid växling. Främst när motorn är varm. Har bytt EGR och kollat felkoder utan resultat. Någon som har idé?

   Sen så vibrerar bilen ganska kraftigt vid gaspådrag. Jag är inne på att det är antingen inre drivknutar/axel-relaterat eller eventuellt tvåmassesvänghjul. Vibrationer främst på 4-5-6:ans växel, på låga varv. Avtar efter 3000 varv. Jag tycker mig också höra ett svagt rasslande när jag trycker in kopplingen på tomgång, svänghjulet? Det ska väl inte låta nåt alls när man trycker ner kopplingen? Kopplingsbyte är gjort på bilen av förre ägaren för 1500 mil sen men jag tror inte svänghjulet byttes då….nu har den gått 9000 mil.

  #25814
  Tim Gärderup
  Deltagare

   Det kan vara vevaxelgivaren som spökar, fick byta den på min då motorn dog under körning när jag började få lite temp på motorn. Den vägrade starta förens motorn hade blivit kall.Har för mig den kosta ca 400kr hos Alfa, bosch givare.

   Ditt andra problem kan mycket väl vara en drivknut, troligtvis en inre. Borde vara vänstersidans knut. Svänghjulet ska inte låta alls men man kan känna att den rör sig för mycket när man går av och på kopplingen om den börjar bli dålig. Låter mer som ett urtrampningslager som har ledsnat på livet.

  Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.