159 1,9 jtdm ojämn gång

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Teknik 159 1,9 jtdm ojämn gång

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30358

  Hej,

  Har problem med min bil… Igen… Bytte för en vecka sedan EGR samt huvudcylinder till kopplingen. Nu går motorn finfint både när jag ger ordentligt med gas eller när den är på tomgång. Men på växlarna 1-4 mellan 1900-2600 varv så rycker det i bilen när jag har cirka 1/3 gas eller i uppförsbacke. Har någon varit med om det tidigare? Har kollat om den har felkoder men icke, allt är som det ska. Kan det vara att EGR strular? Eller att kopplingen inte ger tillräckligt med tryck? Det senare verkar långsökt då den går perfekt när man accar ordentligt.

  tacksam för svar.

  mvh

  Daniel

  #30359
  Kenneth Larsson
  Deltagare

  Finns en tryckgivare i EGR kretsen (sitter i plastdelarna på baksidan av motorn på övre delarna) som är tryck/tempgivare och denna ser ut som skit och beöver göras ren då och då.. 

  #30360

  Om jag förstått det hela rätt så är det inte en del av EGR-ventilen/komponenten? 

  tycker det är så konstigt att den helt plötsligt beter sig så, med smutsig EGR ventil så gick den fint när man gav gas och dåligt på tomgång, nu är det precis tvärtom. 

  #30361
  Kenneth Larsson
  Deltagare

  nä – det är en separat givare. sitter på baksidan av motorn. Tar 5 min att plocka bort (max)

  #30362

  Ska kika på det, tack! Hör av mig hur det gott när jag gjort rent det!

  #30363
  David Karlsson
  Deltagare

  jag hade liknande symptom när jag köpte min 159 1,9 jtdm den kunde rycka till vid jämn gas vid 15-2300 varv, provade rengöra den trycksensorn på insugsröret, egr ventilen bytte bilfirman men den fortsatte gå dåligt och ibland vid full gas kändes bilen mycket trött och ibland var där bra med tryck, vid vidare kontroller så mätte jag upp kompet och två cylindrar läckte då jag bara hade 10 och 12 kg i dem medan de andra låg på 17 och 20 om jag minns rätt.

  Pga det märkte jag också att motorn drack mycket olja, blev motorbyte till slut efter mycket krångel med bilfirman som inte ville ta på sig bytet, men de fick göra det ändå.

  något annat som kan orsaka ryckningarna är ju om luftrör/slang har ett litet läckage efter LMM, kolla om det är helt

  själva LMM kan också ge fel värden utan att sätta felkod, har varit med om det på andra bilar och ena gången gick den mycket bra på full gas medan en annan LMM va det tvärt om med att den gick bra vid lugn körning medan att den ryckte vid gaspådrag

   

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.