19″ sommardäck?

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Allmänt 19″ sommardäck?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12038

  Jag  var dumsnål och köpte 225/35/19 av ett Kina märke. Däcken har rullat ca 200 mil, men det är sånt oljud att det knappt är uthärdligt. Vad har Alfa för fabrikat på sina 19″ när de lämnar fabriken? Någon som vet ett tystgående däckalternativ? 

   

  /Markus 

  #12039
  Sven Lennartsson
  Deltagare

   Köpte häromdagen flertestvinnande Continental SportContact 5 men som 235/40/19. Goodyear har ett tystare altternativ men då får man slanta upp ännu mer pengar.

   Det jag var ute efter var främst våtegenskaperna. Nya sommarsulorna sitter på en 159 SW ti.

   Sven L

   #12040
   Magnus Berg
   Deltagare
    Har du gjort någon hjulinställning? Om inte så gör det. Annars är risken stor att du sliter ut de nya däcken ganska snabbt. 

    Många 159or (speciellt Ti) har en tendens att slita ut framdäckens insida p.g.a. en knasig hjulinställning från fabrik. Sätter du 0 toe fram så slipper du onormalt slitage. Börjar däcken bli snedslitna så kommer du även få mer ljud från däcken p.g.a. det.

    #12041
    Igino Cazzola
    Deltagare

     Inlägg av Sven Lennartsson på 2014-04-02 12:16

     Köpte häromdagen flertestvinnande Continental SportContact 5 men som 235/40/19…

     Hur funkar de? För två år se’n köpte jag också Continentals testvinnare (ContiVikingContact 5) men de är så j-vla vingliga, så man måste hålla i med båda händerna när det börjar gå fort (>140).

     Jag är fullständigt Räserskadad

     #12042
     Kenneth Larsson
     Deltagare

      Breda låga däck ökar inte komforten precis – sedan på svensk asfalt med alla dubbdäck som river sönder asfalten….kombinerat med Kinadäck, nä då ber man om outhärdligt ljud tyvärr. 

      En personlig kommentar: Där du åker i hög fart med hela familjen i bilen så har du drygt 4 handflator i kontakt med backen – det är dom som ger dig skillnaden mellan himmel och helvete. Torr väg, regn, kanske nån isbark och allt förväntas dom fixa! Jag tycker det är väldigt dumt att spara just i det hörnet!

      #12043
      Sven Lennartsson
      Deltagare

       Har inte åkt så många mil ännu så att jag kan ha ett definitivt omdöme. Men vinglighet är inget som jag hittills slagits av.

       Och – visst ska jag framvagnsinställa.

       Sven L

       #12044

       Jag har inte gjort någon framvagnsinställning, men jag tror inte att det är problemet. Jag har 18″ Continental dubbdäck 18 och de är knäpptysta om jag jämför med däcken jag har idag. Det är dumsnålt att spara in på däcken, i slutänden blir det ännu dyrare nu när jag tvingas köpa nya.

       Det är inte roligt att åka i bilen trots att det är en Alfa

       #12045
       Kenneth Larsson
       Deltagare

        Inlägg av Markus Dolfe på 2014-04-02 19:23

        Jag har 18″ Continental dubbdäck 18 och de är knäpptysta om jag jämför med däcken jag har idag. Det är dumsnålt att spara in på däcken, i slutänden blir det ännu dyrare nu när jag tvingas köpa nya.

        Det är inte roligt att åka i bilen trots att det är en Alfa

        OJ, knäpptysta dubbdäck – du har verkligen problem om du tycker så…finns få saker som är så jävliga att åka med som dubbdäck – ja det ska vara takräcke då…..

        #12046
        Magnus Berg
        Deltagare

         Tänkte inte på vilken dimension du skrivit men nu ser jag att du har på tok för låg profil,  då blir det mer ljud . Du har valt smalare än orginal dock med betydligt lägre profil. 1,6cm lägre profil än orginal lär du känna av. Dessutom blir rullomkretsen nästan 5% mindre. Väljer du orginaldimension 235x40x19 från någon av de bättre däcktillverkarna så blir de nog en avsevärd förbättring. Jag kör med 19″ goodyear eagle f1assymetric 2 (icke att förväxla med gamla eagle f1) och tycker att det är helt ok ljudmässigt. Ingen större skillnad mot 18″ dubbfria vinterdäck.

        Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
        • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.