7 års / 200.000 km garanti, i NORGE!

Published by Kjell Helgesson on

Forum Allmänt 7 års / 200.000 km garanti, i NORGE!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22053
  Kjell Helgesson
  Deltagare

   Läser i norska tidningen Dagbladet att FCA inför 7 års garanti/200.000 km på alla Alfa Romeo och Fiat personbilar  importerats genom FCA från 1 januari. Garantin gäller i hela Europa och följer bilen, inte förste ägaren. Enligt tidningen är det “Norges beste garanti”. Är väl ett försök att åter få upp märkena “på banan” igen. Förra året såldes det bara 172 Fiat och hör och häpna 236 Alfa! Tesla sålde 8.450 bilar i Norge….. Blir intressant att se om garantin smittar av sig även till oss? Vi får hoppas det bidrar till bättre registreringssiffror i vårt västliga broderland!

    

   alfapojken

   #22054
   Rickard Bergh
   Deltagare

    det är ju perfekt för norrmännen. men tror dock inte alls på att det skulle bli så här i sverige. vi säljer rent för bra.  anledningen är ju att dom sålt så enormt lite bilar, enda sättet att få folk hoppa på det igen är såna garantier och bra priser på bilarna. 

     

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #22055

    Om FCA får ut en vettig elbil kommer marknadsandelen i Norge öka automatiskt.

    Med en avställd och saknad samt halvt isärplockad och väldigt dammig "rostfri" 75 30...

    #22056
    Thomas Sjölin
    Deltagare

     Att det säljer för bra i Sverige vet jag inte. Statistiken för 2017 visar på 489 nyregistrerade alfor. Visserligen mer än en fördubbling från året innan och bättre än på många år men bra skulle jag inte vilja säga.

     #22057
     Lars Narvselius
     Deltagare

      Håller med Thomas. Jag har pratat med lite olika handlare och alla säger samma sak – man hade förväntat sig betydligt mer av försäljning (främst av Giulian, men delvis även av Stelvion). Som exempel finns det ju fortfarande flera “First Edition” till salu. I skrivande stund 36 stycken på Bytbil.com.

      Som sagt, det tar tid att bygga upp ett förtroende, men det går snabbt att rasera det. Nu har åtminstone Alfa återigen väldigt konkurrenskraftiga produkter, så det gäller att hålla ut och att hålla i…

      GTV6 GP - 87 / Giulietta Veloce - 16

      #22058

      Den låga försäljningssiffrorna i Sverige beror nog också på att folk inte vet att den finns…

      Varit dåligt med kampanjer… några bilar på nån flygplats, några annonspelare enl. vad jag hört.

      Är man bilintresserad så läser man nog tester och annat där Giulian deltagit. Så det är nog den typen av människor som köpt bilarna. Vill man sälja mera måste de visa alla att Alfa finns!

      Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

      #22059
      Thomas Sjölin
      Deltagare

       Det där är ju ett gammalt problem som hängt med väldigt länge. Vet inte riktigt hur FCA tänker i det fallet. De gjorde ju en reklamkampanj när Giuliettan kom med reklamspotar på tv. Skulle vara intressant veta hur utfallet från den blev, om det gjorts någon utvärdering.

       I Europa har det sålts 23000 Giulia under 2017, då är inte december medräknat så säg att det landar på ca 25000. Totalt för märket ligger försäljningen i Europa på 81000 innan december är inräknad, lär väl landa på strax under 90000 totalt för året. Så, för märket som helhet står antalet försäljningar i Sverige för bleka en halv procent. Det är väldigt lite och kanske ligger till grund för att man väljer inte lägga för stora resurser på marknadsföring här. Samtidigt blir det ju svårt öka försäljningen om man inte gör någon så det blir lite av ett moment 22 där. Alla sitter inte och tittar på recensioner på youtube och läser alla biltidningar.

       #22060
       Björn Hedberg
       Deltagare

        Alfa är moment 22 i Sverige men den norska garanti varianten hade definitivt kunnat ändra på det . ( Moment 22 lär komma ifrån filmen moment 22 med Att Garfunkel i huvudrollen ,hittar bara den filmen med dålig YouTube kvalitet tyvärr)

        #22061
        Sune Karlsson
        Deltagare

         Petimäter: Kommer från boken av Joseph Heller som filmen baserades på. FCA behöver en entreprenör som Milo Minderbinder.

         Går det så går det...

         #22062
         Björn Hedberg
         Deltagare

          En bok alltså , låter logiskt:-)

         Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
         • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.