ABS varningslampa lyser, hjälp… 156TS-01

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Teknik ABS varningslampa lyser, hjälp… 156TS-01

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #24012


    Körde i en lång stund i 90 km/h. Plötsligt lägger sig
    hastighetsmätaren på 20 km/h. Den gula ABS lampan tänds + röd handbromslampa.

    Jag kör vidare. Efter en stund visar hastighetsmätaren riktigt. Övriga
    varningslampor består.
    När jag startar bilen senare så är det bara ABS lampan
    som lyser. ABS bromsen funkar inte heller visar det sig.
    Stoppar till för att
    kolla luften i däcken. Back vänster har tydligen pyspunka. Bara 1 kg tryck.
    Fyller på. Kör iväg och nu är ABS släckt. Nästa gång jag startar igen är ABS
    varningen på igen.


    Någon som kan förklara eller tipsa angående detta? Dyrt
    eller?

    Mvh

    Ola A.


    #24013
    Peter Braun
    Deltagare

    Det är en ABS sensor som är dålig eller så är kransen som givaren läser mot trasig. Åk till en verkstad och läs av felkoderna. Givaren är inte dyr vad jag kan minnas. Däremot om kransen är skadad så måste man byta ljullagret då grans och lager är ett. Så är det i alla fall bak. Att byta sensor är egentligen inte så svårt. Problemen är bara att den gamla sensorn förmodligen suttit rätt länge i godset och sitter ordentligt. Tror man fick borra ut den gamla.

    #24014

    OK Då börjar jag med verkstaden för att läsa av felkoderna.

    Har ABS givarna något med hastighetsmätaren att göra?

     

    Med vänlig hälsning

    Ola A.

    #24015
    Peter Braun
    Deltagare

    Jag vet bara att när jag bytte fram så fick jag innan bytet bland spader på hastighetsmätaren så det finns ett samband där.

    #24016
    Igino Cazzola
    Deltagare

    Jag skulle ligga lågt. ABS:en kan ha blivit lurad av det punkterade däcket.
    Om felet återkommer med korrekt lufttryck; då skulle jag följa de andras råd.

    Hastighetsmätaren tar ofta sitt indata från ABS:en, om det är så på just din bil; ’vet jag inte.

    Jag är fullständigt Räserskadad

    #24017

    Har nu försökt att läsa av felkoderna. De hittade ingen ABS över huvud taget… Behövde inte pröjsa.

    Avvaktar nu till sommar sulorna kommer på.

    Tack för all respons 🙂

    Med vänlig hälsning

    Ola A.

    #24018
    Peter Braun
    Deltagare

    Låter som att kransen är skadad eller att det glappar någonstans. Om det går prova att läsa av när du har felmedelandet.

    #24019

    Ska kolla lite under helgen om det är milt väder.

    Hur var det funkar Audi avläsningsverktyg på Alfan?

     

    /Ola A.

    #24020

    Är det någon som kanske har en bild på hur ”Krans” och givaren sitter fram och bak.

    /Ola A.

    #24021
    Tina Armfelt
    Deltagare

    Hej Ola, har du kommit någe vidare på detta?

    Om du fortfarande behöver lite sprängskisser så kan jag fixa fram det när jag kommit hem idag om du vill?

    Även jag har en ABS lampa som lyser, vid start tänds lampan och sedan slocknar som den ska göra och sedan så börjar lampan lysa igen efter att jag börjat köra.  Detta felmeddelande får jag i FiatECU, antar att det bara är sensorn som behöver bytas men vet inte om det är jag som är blond eller inte men jag förstår egentligen inte hur sensorn kan gå sönder, har monterat bort den utan konstigheter och rengjort mm och det ser inte skumt ut på något sett alls

    #24022


    Hej! Jag hade den inne för diagnos men där så kunde man inte
    få kontakt med ABS elektroniken över huvud taget. De sa att jag skulle gå till
    en auktoriserad Alfa verkstad. Planen var att jag skulle gå vidare när det var
    dags att byta till sommar hjul. Nu några dagar innan, ska byta till helgen så
    plötsligt funkar allt normalt. Heee…


    Ska ändå naturligtvis kolla upp det hela…


    Har du sprängskisser så är jag jätte tacksam om du kan mejla
    mig dessa.


    Ola(at)013159560.se


    Mvh


    Ola A.


    #24023
    Igino Cazzola
    Deltagare

    Inlägg av Tina Armfelt på 2014-04-01 08:41

    jag förstår egentligen inte hur sensorn kan gå sönder…

    Har du Ohm-mätt den?

    Jag är fullständigt Räserskadad

    #24024
    Henrik Cornelius
    Deltagare

    Sensorn sitter inpetad bromssköld o.d. iaf bak och som all elektronik kan den paja närsomhelst. Har du kollat den stora 50A-säkringen vid batteriet?

    Säljer OBD-kablar för släckning av airbaglampa mm. PM:a för info.

    #24025

    Vad ska jag kolla med 50A säkringen som sitter vid batteriet… Kan du, Henrik vara lite mera detaljerad är du snäll?

    Mvh
    Ola A.

    #24026
    Lars Söderman
    Deltagare

    Inlägg av Tina Armfelt på 2014-04-01 08:41

    Även jag har en ABS lampa som lyser…

    O.C = open connection, alltså avbrott i elkretsen.  Trasig sensor, kabelbrott eller dåligt kontaktdon är min gissning.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.