Alfa 156 JTS -03 fyrans växel plötsligt trög…

Published by Jan Stjernestam on

Forum Teknik Alfa 156 JTS -03 fyrans växel plötsligt trög…

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31982
  Jan Stjernestam
  Deltagare

  Hej!

   

   

  Har en 156 JTS där helt plötsligt fyrans växel blivit riktigt trög, allra mest då den ska ur, men även att lägga i den. Alla andra växlar helt normala. När man ska växla upp till femman och “brottar” ur fyran så vill den gärna också hoppa över friläget och gå direkt över till trean om man inte är på sin vakt. Felet kom tvärplötsligt alltså. Kör man bilen och helt enkelt undviker fyran så märks ingenting. Vad kan det vara? Vad göra nu? Kan ju inte börja byta låda på en bil som är värd kaffepengar, typ att däcken är det som innehar högsta värdet på den… Men annars är underbar att köra.

   

   

  /J

  #31983

  bör vara rätt lugnt faktiskt. Det är oftast bara skit/spån som lagt sig i botten av växellådan just där 4an håller hus. Se guiden i länken: 

  http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_4th_gear.shtml

  '06 GT 3.2L '00 Zender 166 3.0 GTAmodifierad ’70 Berlina räser

  #31984
  Jan Stjernestam
  Deltagare

  Tack för tipset!

   

  Verkar ju nästan som en för enkel lösning, men då törs jag nog alltså fortsätta köra bilen till det finns tid att skruva lite…

   

  När jag tänker efter så tillstötte problemet i direkt anslutning till en rätt snabb rondellpassage, då kan det alltså vara så att det for iväg nåt gammalt skräp där inuti…?

   

   

  /J

   

   

  #31985
  Jan Stjernestam
  Deltagare

   

  Operationen gjord, fanns inget skräp eller annat jox, ren och fin olja. MEN det var för lite olja i lådan, fick ur ca 1,2 liter, ska vara 2 liter enligt bok. Man kunde också se att det fuktas runt kåpan som nu har fått ny tätning, och lådan fått ny olja. Det blev klart bättre att växla, men viss tendens finns fortfarande kvar…

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.