Alfa 159 2.4 diesel 210 hk med felkoder P0265 och P0268

Published by Fredrik Charpentier on

Forum Teknik Alfa 159 2.4 diesel 210 hk med felkoder P0265 och P0268

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #36540

    Jag har en 2008 159 2.4 diesel 210 hk med 6 vxl manuell låda. Har ett problem som dyker upp lite random. När motorn är kall så händer det då och då att motorn tvärdör när man kör iväg, man behöver inte gasa fullt utan normal körning. Det händer oftast under de första 4-5 km i stadstrafik och då kan ju motorn vara 80% varm. När motorn dör så kan det bli lite spännande eftersom styrservot är borta så man får stanna helt, stänga av med nyckeln och starta om igen….

    Motorlampan tänds direkt och jag får felkoderna P0265 och P0268 som man kan läsa av med tex Torque Pro. Koderna betyder Cylinder 2 resp “Cylinder 3 Injector Circuit High”. Vid ett tillfälle fick även kod “P2151 Fuel injector group B Supplay voltage circuit high” men den enda gången var den riktigt tjurig innan.

    Om man gogglar på koderna så kan man tolka det som att det antingen är ett elfel, fel i matningen till spridaren eller ett mer mekaniskt fel på spridaren.
    Tex på https://www.autocodes.com/p0265.html eller https://www.obd-codes.com/p0265

    Så till frågan vet någon vad det vanligaste felet är på Alfa 159 2.4, om det är spridaren eller om det är elrelaterat i matningen till spridaren? Har någon haft samma typ av fel som jag har och vad var det för fel då?

    Spridarna är dyra och svåra att få tag på även på e-bay för just 210 hk motorn, de andra 200 hk och 150 hk är mycket lättare att få tag på tips om var man hittar spridare eller någon som renoverar spridare i Sverige.

    #36541
    Rickard Bergh
    Deltagare

    Så här står det i våra diagnoser om felkoderna

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #36542

    Tack för svar Richard! Det stämmer bra med min bil när jag läser Möjliga konsekvenser, förutom att min bil tvärdör istället för “Ryckning/Ingen motoreffekt”.
    Tror du att jag ska felsöka enligt Möjliga orsaker och i den ordning de står uppräknade? Jag såg att det finns kontakter med kablage för som en lagningssats på Ebay, kan det vara en bra början tror du?
    När det gäller spridare har du varit med och bytt ut dom på bilar som har liknande fel?
    Fredrik

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.