Alfa Mito QV TCT vs Abarth 595 MTA racing

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Allmänt Alfa Mito QV TCT vs Abarth 595 MTA racing

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13703

  Jag har en fråga angående andrabilsval. Tanken är att den ska göra sin tjänst i stan och transportera max tre pers. (treårig inkl.) plus typ tre ICA kassar. Den ska också vara som busbil nån gång under åren (kanske).

  Därför funderar jag på Alfa Mito QV 170hk TCT och Abarth 595 160hk MTA racing.

  Frågan är vad skiljer de sig när det gäller motor? Är inte det samma motor med olika mappningar? Sedan undrar jag vad skiljer sig automat vxl-lådor? MTA racing mot TCT. Vilken är bättre ?

  Och sedan väghållningen. Det är svåraste frågan då man vill kombinera vardagskörning i stan med inspirerad körning nån gång på bana. Det är liksom svår kompromiss. Jag skulle tro att Alfa QV är något ”snällare” i stan, men hur mjukare är den om den är mjukare överhuvudtaget?

  Jag ska testa definitivt båda. Men det är svårt oftast att avgöra på 30 min. körning. Sedan Abarth med MTA lådan finns inte i Sthlm. för närvarande.

  Vad tycker ni som har erfarenhet på nån av de modeller ovan?

  #13704
  Rickard Bergh
  Deltagare

  förmodar den lille sitter på kudde ? bilarna i fråga är riktigt trånga i baksätet. bilen med bäst utrymme med tanke på att du ska ha barn o ica kassar i den är ju helt klart miton. roligaste och köra är dock abarthen.. 
  bästa är att du åker och kollar på bilarna. båda är två dörrars och du ska in med ett barn i baksätet inget kul via ett framsäte som är framställt men ändå trångt att komma in..   ska barnet sitta behagligt med fötterna så får framsätet på passagerar sidan vara så långt framskjutet att det istället blir trångt för passageraren. 

  härliga bilval som du så klart ska köpa men prova med barn o så först innan du köper.. 

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #13705

  Ju, jag har varit och tittade på de båda tidigare i somras. Däremot provkörde jag aldrig de, då jag viste inte riktigt vad jag/vi skulle har. Tanken är att det ska åka en vuxen med barn för det mesta. Och då fungerar väl med framåtvänd barnstol i framsätet, eller? Om det är lagligt? Vi har en upp till 30 kg Sparco barnstol framåtvänd. Sedan kommer säkert förekomma även två vuxna med barn. Och då tänkte jag hoppa in i baksätet bakom barnet. Det är trångt vist, men förhoppningsvis är ”rymligare” på utsidan i stan med tanke på parkeringar och så vidare. 

  Båda är läckra med vis fördel på Abarth. Båda är opraktiska… men hoppas att de är roliga! Abarth är dyrare med MTA lådan än Alfa Mito QV. Båda är ungefär lika ekonomiska eller oekonomiska. 

  Det skulle inte uppskattas om de är väääldigt studsiga. Misstänker mest Abarth. Kanske Turismo versionen är nåt bättre? 

  Om motorerna är samma, vxl-låda likaså, så antar jag att kvaliteten är också samma? 

  #13706
  Rickard Bergh
  Deltagare

  oavsett vilken så är kvalitén bra på båda bilarna. 

  stol fram är helt ok bara du stänger av airbagen i passagerar sidan.

  stötiga är båda.. tycker du ska provköra dom båda o se.. bästa sättet o få sig en bild.. 

   

  R

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #13707
  Peter Braun
  Deltagare

  Abarthen känns tycker jag lite häftigare trotts att AMS totalsågade den. De har liksom gått lite mer hela vägen med den bilen än med Mito QV som känns mer som att vi gör något snabbt men inte för snabbt eller sportigt. 

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.