Alfa Romeo 159 antenn byte

Published by Oscar Sandberg on

Forum Teknik Alfa Romeo 159 antenn byte

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #29251
  Oscar Sandberg
  Deltagare

  Hej! 

  Funderar på att byta ut min antenn till något lite mer kortare som jag sett på vissa TI utrustade alfor. Är det någon som bytt? Var köper man?  

  #29252
  Pär Albrektsson
  Deltagare

  Hej,

  Jag har bytt på min TI. Anledningen var att radiomottagningen var helt kass och att mottagarenheten på taget är ökänd för att bli fuktskadad med tiden. Jag plockade isär min och gjorde rent men det blev inte bättre. Köpte då en ny men det blev inte bättre i alla fall… Så nu har jag en över som du kan få köpa om du vill. TI antennenheten innehåller både GPS-mottagare och radioantenn med förstärkare, det går alltså ingen traditionell antennkabel därifrån till musikmaskinen. Vet inte om den passar på din bil rakt av. Jag har också en instruktion över hur bytet går till.
  Jag löste mitt problem genom att koppla in en annan antennkabel jag hittade under instrumentbrädan, funkar fint, den är troligen kopplad till bakrutans elvärmetrådar och dessa används som antenn. GPS-mottagaren i antennenheten funkar fint.

  //Pär

  Non porto gioielli li guido...

  #29253
  Robert Schmid
  Deltagare

  Vet inte om jag fattar dig rätt men är det bara en kortare antenn du är ute efter, så finns det kortare antenn bl.a. på Biltema som passar perfekt

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.