Alfa Romeo 159 Xenon Problem

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Teknik Alfa Romeo 159 Xenon Problem

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #30839

    Hej har en 159 som självjusteringen till Xenon lysen slutat fungera. Visade sig att fästet till vinkellänken som sedan sitter i bakre givaren hade gått av. så jag bytte den. plus att vinkellänken i framvagnen var dålig så bytte även den. Efter detta började Höger framljus att justeras och ibland vill den vänstra. Men 9 av 10 gånger så drar juster motorn ner vänster lykta och sen fastnar i detta läge medans höger lykta funkar varje gång man slår på tändningen. Ibland vill den vänstra justera men den står bara och tuggar och ibland är den helt tyst. Knackar man försiktigt på motorn och kopplar i och ur kablarna några gånger så kan den plötsligt börja funger. Rör man då en av givarna så går båda lyktorna upp och ned hur fint som helst och nästa gång man slår på tändningen så justeras den ner i botten igen och verkar fastna där.

    Vad kan detta bero på? är det bara byta lyktan? Har ej kalibrerat lyktorna.. väntar på programvara och utrustning som kommer på posten om en vecka.

     Detta måste första gången jag misslyckas med en besiktning pga ljusinställning

    #30840
    Niklas Persson
    Deltagare

    Hur har det gott för dig.

    min länk är också dålig på bakaxeln, var det rimligt pris på den  

    #30841
    Rickard Bergh
    Deltagare

    när du bytade nivågivarna fram o bak. var du inne med diagnos dator och tog bort felkoderna då?. detta måste du göra för att det ska fungera igen. ev får man lära in grundinställningen igen. annars kan det vara ställ eller servo motorn i lampan som knasar. vissa kan man byta den på o vissa får man byta hela strålkastaren. 

    men felkoderna måste bort. 

     

     

     

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #30842

    Jag gjorde länkarna själva med gängstång och vinkellänkar då jag måste besiktiga. Men vi fick ej ordning på den lykta som fastnar i motorn. Bilen gick igenom besiktningen ändå.. Hade väl tur.. Men nu är det dags för besiktning igen och jag har plockat bort lyktan och lyckats demontera motorn. Allt ser bra ut så det kanske är någon kalibrerings historia. Jag har varit på en vanlig bilverkstad (finns ingen Alfa i närheten) som har d senaste inom bildatorer. Där fick vi ge upp för ena lyktan ville ej kalibrera. Nu inför felsökningen så har jag köpt en MULTIPLEXED på http://www.multiecuscan.net/Default.aspx. Så är det någon som har tips så tar jag gärna emot dom.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.