Alfa Romeo Info More

Published by Gunnar Olofsson on

Forum Allmänt Alfa Romeo Info More

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #19879
  Gunnar Olofsson
  Deltagare

  Är det någon som har behövt använda sig av ”Alfa Romeo Info More 00 800 2532 0000″ ?

  Vart kommer man ? Svar på vilket språk ? Fungerar bra/dåligt ?

  gumar

  #19880
  Rickard Bergh
  Deltagare

  är det nöd nr du tänker på ? det finns folk där som pratar dom flesta språk. det är jätte bra vad jag har fått höra från dom som vi haft på jobbet där dom kontaktat dessa. du får reda på vart närmaste verkstad finns vart du än är. du kan få hjälp med bärgning osv.. detta gäller bara under nybilsgarantin. sen är det sos som gäller via bilförsäkringen. 

   

   

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #19881
  Gunnar Olofsson
  Deltagare

  Ja, det är nödnummret jag tänker på. Planerar ev. en resa med bilen ner i Europa så jag funderade på hur det fungerar. Tycker det låter bra efter vad du skrivit.

  Tack för ditt svar.

  gumar

  #19882
  Filip Persson
  Deltagare

  Har faktiskt behövt använda den en gång. Gick riktigt smidigt att få en bärgare till platsen när mitt servo och diverse andra saker stängdes ner pga ett fel på en givare till styrservot, blev lite fast i mitt trånga garage när jag inte riktigt ville slita i ratten utan servot igång. Gick även fint att få skjuts ner till verkstan för att hämta lånebil. 

  Ringde visserligen alfa-assistans på det svenska numret, men som jag har tolkat det ska du komma till en internationell liknande tjänst. 

  #19883
  Michael Elofsson
  Deltagare

  Numret på svenska hemsidan, hamnar du hos Jeep. De brukar dock kunna koppla vidare dig till Alfa.

  Har ju 5 års garanti på min Giulietta och har använt tjänsten 2 ggr. Första gången fick jag punktering och då bärgade de mig till däckverkstad, mycket smidigt. 

   Andra gången var för inte så länge sedan då batteriet laddat ur. Eftersom man då bytte från Hedin Bil till Hedin Bil i Linköping (Merca till Bilvaruhuset) så fanns ingen aukt verkstad i Linköping. Det innebar att de var tvungna att bärga bilen till Norrköping där Hedin Bil är auktoriserade. I garantin ingår ju hyrbil upp till 4 dagar + helg och de ville inte lämna en hyrbil till mig i Linköping först utan de ville att jag skulle åka med bärgaren till Norrköping först för att där konstatera att det skulle ta mer än ett visst antal timmar innan de ville lämna ut en hyrbil till mig. De ville inte heller ringa till verkstaden och fråga om de hade tid att kolla på min bil, vilket man ju kan tycka är en självklarhet. Till slut så fick bärgaren dem att prata med verkstaden som mycket riktigt inte kunde ta in bilen direkt. Mycket idiotiskt kan man tycka. Först då kunde vi lösa att jag fick en hyrbil i Linköping.

  Eftersom Hedin Bil i Norrköping inte klarade av att ta in bilen direkt och inte heller höll tiden för när bilen skulle bli klar så löpte ju tiden för ”gratis” hyrbil ut. Jag menar byta ett batteri är ju en ganska så avancerad sak? I slutändan löste sig problemet efter mycket tjafs och strul.

  Så näe, jag vill inte påstå att det fungerar speciellt bra! I det ögonblicket så var planerna på en Giulia nedlagda och nya C-klass och Audi A5 provkördes istället. Har nu beställt en Giulia…

  #19884
  Gunnar Olofsson
  Deltagare

  Din upplevelse av Assistansen visar på nämda verkstads ”tillmötesgående” mot kunder  ( inte alls olikt min egen erfarenhet )  mer än själva Assistansförsäkringen.

  Intressant att höra hur krångligt allt kan bli.

  Beställt Giulian i Linköping ? Köpte min i Kungsbacka !

   

  gumar

  #19885
  Michael Elofsson
  Deltagare

  Jag har köpt både min Giulietta och beställt Giulia:n hos Auto Lounge i Kungsbacka. Tyvärr kunde inte Hedin bil mäta sig med Auto Lounge i kunskap då Hedin bil precis tagit över av Hedin Bil… Ja jag vet att det är två olika Hedin Bil bolag, men ändå . Christer som jag hade kontakt med i Linköping var väldigt trevlig och jag fick prova 180 hk dieseln som var den de hade inne i ett dygn. Hade de varit lite mer varma i kläderna så hade jag nog kunnat tänka mig att beställa bilen av dem. 

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.