Alfa Romeo museum

Published by Per G Larsson on

Forum Allmänt Alfa Romeo museum

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15699
  Per G Larsson
  Deltagare

   Senaste nummer av Classic motor låg i brevlådan i morse. Många fina reportage från motormuseer runt om i Sverige. MEN INGA ALFOR INGEN STANS. Något måste göras. Ska vi göra som i politiken – utse en nationell samordnare ??? Någon som känner sig manad ??

    

   Per G Larsson

   #15700
   Robert Hultman
   Deltagare

    Man skulle kunna se det som ett hälsotecken. Alfor hör inte hemma på museer. Alfor hör hemma på vägarna, typ.

    Men visst vore det kul med en fin samling Alfor till beskådande. Jag kan tänka mig att den är relativt lätt att skapa på vinterhalvåret. Många skulle säkert lämna ifrån sig sina fin-alfor till beskådande och samtidigt ha vinterförvaringen löst. Men sen när våren kommer….

    För att skapa en mer permanent samling behöver vi en rejäl drös pengar med tanke på vad gammelalfor numera betingar i pris. Men det kanske kan vara värt att sätta igång och skramla. Kanske någon altruistisk Alfa-ägare kan bidra med någon fin-bil när det ser ut att bli verklighet.

    Edit: Å andra sidan skulle man kunna köpa in 156:or m fl ganska billigt till museet om man slår till nu. De blir ju också gamla sevärdheter någon gång.

    Stockholm

    #15701
    Per G Larsson
    Deltagare

     Robert

     Man kan ju tänka sig att det skall vara ett lite mera levande museum. Några verkstadsplatser som alfistis kan hyra in sig på och kanske få kvalificerade hjälp med t.ex. renoveringen av sin bil, shop med tuffa alfasaker från runt om i världen, shop med lite olja och oliv, en återförsäljare, kanske italiensk kallskuret under helgerna,  och lite annat. Vinterförvaring som kan vara en del för publiken att kolla in, det är vad Luzzago i Brescia har. Det finns säkert mycket mera.

     Men ………………………………………var f.n hittar man rätta lokalen med rätta läget ?????????????????

     Per G Larsson

    Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
    • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.