AR 75 ts startar ej

Published by David Karlsson on

Forum Teknik AR 75 ts startar ej

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #35089
  David Karlsson
  Deltagare

  Hej!

  Jag har fått problem med min 75a och undrar om någon haft samma problem.

  Problemet är att min 75a bara tvärdog när jag rullade fram sakta  och efter det går bara startmotorn, tändningen slår till som vanligt.

  Alla säkringar är hela, reläerna i reläboxen är okej, har testat dem och även skiftat.

  Har testat med tändningen igång och med en mejsel öppna spjället i luftflödesmätaren för att höra reläet till bränslepumpen klicka men det gör det inte.

  Har tvångsmatat bränslepumpen och provat starta, men utan framgång.

  Vad jag vet är att varken bränsle eller gnista finns, har provat byta reläet med diod och även reläet till bränslepumpen vid torpedväggen utan några framgångar, har kollat över kontaktkopplingar som är kända för glappkontakt etc (vid torpedväggen och inne bakom handsfacket) och dessa är åtgärdade sedan tidigare, har även lånat en vevaxelgivare ifrån en annan 75a och den har inte heller hjälpt.

  Vet inte riktigt vart jag ska fortsätta när dessa “vanliga” problemlösningar inte hjälpt.

  Tacksam för alla knep och erfarenheter, Mvh David 

  #35090
  Rickard Bergh
  Deltagare

  bakom handsfacket sitter en kopplings brygga för massa stora kontakter. där om jag inte minns fel sitter en kontakt delning som har en rosa kabel i sig. var många år sedan men tror det är den färgen. delar du kontakterna så ser du en med några riktigt brända stift.  enklaste är klippa kablen och skarva den utanför kontakten. får du ingen bränsle så får du ingen gnista. det är kabel till pumpen som brukar bli bränd.

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #35091
  David Karlsson
  Deltagare

  Tack för tipset!

  Ska ta en extra titt men jag såg att kabeln redan va skarvad där som är rosa men nu när du nämner det, kan det va någon mer kabel som kan bränna? Kanske ända bak i skuffen för där sitter också en delning ju, ska kika på det närmsta dagarna och återkomma!

  #35092
  Göran Eriksson
  Deltagare

   

  Kolla jordningen på motorn. Har haft liknande problem på en 164:a. Dålig jord ledde till spänningsfall och därför varken spänning till tändning eller sprut när jag körde på startmotorn. Det funkar att sätta en startkabel mellan motor och chassi för att utesluta detta.

  #35093
  David Karlsson
  Deltagare

  Problemet med 75an är löst!

  2 fel: Bränslepump som hängt sig och andra felet sv större intresse där jordkabeln ifrån jordpunkten hade ärgat av i kabelskon inne i reläsätet så seriekopplingen av reläernas jord va intakt men själva jorden va av!

  #35094
  Rickard Bergh
  Deltagare

  skönt det löste sig så enkelt ändå.

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.