Bagagelucka/låsmekanism Giulietta (trasigt)

Published by fredrik simonsson on

Forum Teknik Bagagelucka/låsmekanism Giulietta (trasigt)

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #32913

  Hej alla kablageexperter

   Vi har en Giulietta som har gått sönder, bilen går ej att låsa varken med hjälp av nyckel eller knappen på panelen.

  När jag trycker på “lås” så blinkar lamporna korrekt men ingenting mer händer. Samma sak om jag trycker “lås upp” – lamporna blinkar men ingenting mer händer. Detta skedde i samband med att jag försökte öppna bagageluckan för att undersöka varför vänster baklampa (den som sitter fast i luckan) slutat lysa. Emblemet på bagageluckan går ej att trycka på längre och ingenting händer när jag trycker “öppna luckan” på nyckeln.

  Jag förmodar att själva lyktan, möjligen också bagageöppningen kan ha med en trasig vajer mellan lucka och kaross att göra. Men jag undrar om detta även på verkar så att övriga dörrar inte går att låsa eller om jag har flera olika problem?

   Tacksam för all hjälp med detta.

   Fredrik

  #32914

  Uppdatering efter felsökning:

   Nu fungerar centrallåset igen (var bara säkringen) – dock är källan till att säkringen gick förmodligen fortfarande det trasiga kablaget till baklyktor och bagagerumsöppning. Är det någon som lagat eller bytt trasiga kablar i bagageluckan som vet hur det såg ut?

  Jag får 12v på den gula sladden som tillsammans med 3 andra sladdar (brun, grön & svart) sitter kopplade i lyktan. Ström går alltså fram. Någon kanske vet vilken färg jordkopplingen har och var den sitter i lyktan?

   Tack på förhand

   Fredrik

  #32915
  Jörgen Hagö
  Deltagare

   På vår kärra var det kablaget vid ingången vid taket från bakluckan som hade gått av.

   Vi lödde ihop 4 brutna kablar å sedan funkade det

   kan var det som gäller för dig också,  fram med lödkolven

   / Jörgen

   Limhamn 155 2,0 -93 Skinny

   #32916

   Hej Jörgen,

    Jag hoppas det är är samma sak här, jag hittar dock inga trasiga kablar så jag skall försöka mäta mig fram istället. Kanske är någon kabel av utan att det syns. Du vet inte händelsevis var kablarna tar vägen i motorrummet? Kanske lättare att mäta från början till slut istället för att ta sig igenom isoleringen vid bakluckan.

    Fredrik

   #32917
   Rickard Bergh
   Deltagare

    det brukar sitta ine i skyddet för kablarna mellan kaross och locka. kittet man köper för reperarera detta är till vänster och höger sida. man byter ut kablarna till en annan sort som är tåligare vid böjningen som blir av öppna och stänga luckan. det är troligt en 2-4 kablar som är sönder. kolla vänster sidan först. .dom blir rätt hårda och därför dom går av. .

    har reparerat ett antal sådana bilar med just dom felen. 

     

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #32918
    Thomas Sjölin
    Deltagare

     Är ett vanligt fel på många bilar med bakdörr så det är inte på något vis specifikt för Alfa. Vi reparerar sådana kablar ganska regelbundet på fransoserna vi får in.

      

     #32919

     Glömde tacka för svaren. Problemet är fixat och det var mycket riktigt några kablar som var av inuti damasken. Jag såg bara inte var brotten fanns till en början, men efter att ha dragit lite hårdare i kablarna så visade det sig att flera var rakt av. Löda ihop, testa samtliga lampor och sedan var det klart!

    Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
    • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.