Borttappad nyckel AR 147 – 2001

Published by Christian Gundersen on

Forum Teknik Borttappad nyckel AR 147 – 2001

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #36544

  Jag har en Alfa Romeo 147 – 2001 som jag dessvärre bara har en nyckel till, då den ena har tappats bort och förutom att utnyttja någon nyckelförsäkring undrar jag om någon forumets medlemmar har något annat tips om hur jag billigast kan gå till väga? Att göra ny nyckel som är kodad kostar c:a 3 000 SEK och det känns lite väl saftigt.

  Då jag inte vet hur det funkar med bilnycklar, är jag helt okunnig. Jag har sett att de säljer bilnycklar på Bildelsbasen, funkar verkligen det, att programmera om en begagnad nyckel från en annan bil, för att anpassas till min bil? Eller ska jag köpa en ny nyckel på typ CDon och låta programmera och fräsa spår i den nyckeln? Nyckelkort ska finnas i serviceboken.

  #36545
  Rickard Bergh
  Deltagare

  du kan inte ta en begagnad nyckel då det även måsta vara tillsammans med motorstyrdon och bodycomputern som har inbyggd imobiliser. det är inte bara o ta en sådan bodycomputer heller för det måste vara exakt samma utr lista från frabriken på dom två bilarna annars får du en blinkande km räknare.
  ny nyckel är bästa alternativet som är klar och beställt till din bil ,
  annars är enda alternativet gå till en sådan där nyckelbar eller en låssmed som kanske har ett ämne som är samma med imobiliser chip och klona den nycklens chip som du har. enklaste och ev billigaste vägen. dock så kanske du får en nyckel utan fjärlåsning.

  köper du en ny nyckel från alfa verstad så kodas den in i din bil tillsammans med den du har kvar och den borttappade försvinner ur systemet och kan ej användas för att starta bilen mera. dock så kan dom låsa upp den fysiskt.

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #36546

  Tack för info Rickard! Då vet jag lite mer och vilka alternativ som finns.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.