BRERA Laddar inte

Published by Tomas Johansson on

Forum Teknik BRERA Laddar inte

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #34579
    Tomas Johansson
    Deltagare

    Har en BRERA som inte verkar ladda.
    Den ger ingen ladd-varning men när jag mäter spänningen över batteriet så verkar det ändå inte som om den laddar.
    Kanhända att problemet kom efter en rejäl motortvätt, men det kan ju ha kommit smygande innan.

    Finns det nåt annat än just generatorn det kan bero på?
    Verkar ju ganska bökigt att få loss den. Finns det nåt man kan göra utan att plocka ur generatorn, eller är det bara att bita ihop och lämna in den, och hade ni valt en bilelektriker eller en bilverkstad?
    Gärna tips om bra verkstad nära Falkenberg.

    #34580
    Tomas Johansson
    Deltagare

    Hej igen, nu har jag gjort lite mätningar.Vila, innan start:   12.90 V
    Tomgång, efter start: 11.84 V
    2000 rpm: 11.91 V
    3000 rpm: 12.15 VVerkar ju som den laddar, men väldigt låg effekt.
    Kan det vara remmen som slirar? Har kanske nån remspray någonstans som skulle kunna ge bättre grepp för remmen.

    #34581
    Göran Eriksson
    Deltagare

     

    Spänning är mycket för låg. Om generatorn laddar ska spänningen ligga på ca 14V.

    Utan laddvarning skulle jag gissa på kolen i generatorn. Hur långt har bilen gått?

    #34582
    Tomas Johansson
    Deltagare

    Bilen är en 2006 BRERA 2.4 JTD som har gått närmare 13000 mil.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.