Byta handbromsvajer Alfa GT 3.2

Published by Andreas Lundin on

Forum Teknik Byta handbromsvajer Alfa GT 3.2

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31434
  Andreas Lundin
  Deltagare

  Tjabba! När jag slängde på sommardäcken i söndags så såg jag till min förvåning att handbromsvajern till höger bak hade gått av! Jag kollade lite snabbt på nätet och såg någon guide (http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_…ment.shtml) på hur man skulle göra för o byta, såg väldigt simpelt ut. Men är det så lätt som det ser ut? Sen undrar jag lite över vilken bromsvajer man skall köpa egentligen. kollade på bildelar24 o det varierar ju mellan 100:- o typ 300:- Är det ngn större skillnad på dem? http://www.bildelaronline24.se/alfa…p;to=10000

  Tack på förhand!

   

  #31435

  Ja i stora drag är det så enkelt. 

  Jag fick bända med någon polygrip och typ mejsel för att få lilla fjäderbelastade armen vid bromsoket att röra sig lite längre för att kunna få i handbromsvajern vilken var lite pyssel men inte svårt. Lätt värt att ta in på GDS-hall och ha tillgång till lyft. 

  Håll lite koll på hur mycket du lossar muttern vid handbromsen så hamnar nya vajern i nästan samma spänn efter montering och automatjusteringen fixar resten när du drar i handbromsen och trycker på bromspedalen i några vändor innan du börjar använda bilen. 

  Jag minns inte vad jag valde för vajer men jag tog av prisklass låg. Det är ju bara en vajer och inte ens gummibälgarna på originaldelen verkar ju hålla tätt så billig vajer fick det bli.

  '06 GT 3.2L '00 Zender 166 3.0 GTAmodifierad ’70 Berlina räser

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.