Byte VÄ framskärm 147 -01

Published by Patrik Eck on

Forum Teknik Byte VÄ framskärm 147 -01

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #26944
  Patrik Eck
  Deltagare

   Ska byta vänster framskärm på 147an efter en mindre krockskada. Det verkar vara en sista skruv som sitter under strålkastaren? Och behöver man ta bort strålkastaren först, vilket i sin tur innebär att man också måste plocka ner framskärmen? Det ena verkar leda till det andra. Hur mycket behöver man demontera och i vilken ordning för att kunna byta framskärm?

   #26945
   Rickard Bergh
   Deltagare

    stötfångare. strålkastare behöver du ta bort. tänk sen på att den sitter med tätningsmassa i bakkanten mot A-stolpen. brukar skära längs skärmens kant där det medlet är så lossar det utan problem. 

     

     

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #26946
    Patrik Eck
    Deltagare

     Var sitter bultarna för att ta bort stötfångaren? Hur mycket är det?

     #26947

     Om en 156 uppbyggnad är något att gå efter så får man loss kofångaren genom att lossa de fyra fem skruvarna undertill, samt plocka bort eller böja undan innerskärmen så att man kommer åt de två skruvarna per sida som sitter hööögt upp i framkant och fäster kofångaren mot framskärm. Efter det lossar man på 156 på de plastluftinsläppen som är på vardera sida om grillen, så att man exponerar de sista par skruvarna som håller kofångaren. I korta drag.. Man måste skrapa knogarna och svära lite också.

     147 borde vara uppbyggd liknande men det borde du kunna lista ut under tiden som du klämmer fingrar och får smuts i ögonen..

     Genmodifierad ’70 Berlina GTAm räser

     #26948
     Patrik Eck
     Deltagare

      Haha ok.. låter bra. Tack för instruktionerna!

     Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
     • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.