Dansk reservdelsfirma

Published by Frank Pino on

Forum Allmänt Dansk reservdelsfirma

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 40 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13415
  Frank Pino
  Deltagare

   Tänkte bara höra mig för om det fler än jag som haft problem med Alfastumper.com? Ett danskt företag som påstår sig vara stor på delar till Alfa och Fiat.

   Jag beställde en kamrems-spännare till en 3,0 V6 12V, fick givetvis fel trots att de fått chassienumret som referens. Efter samtal med dem så returnerades den fellevererade delen till den adress som angetts leveransvillkoren. Mailade och kollade om delen anlänt, fick till svar att den inte gjort det. Kollade paketspårningen via Posten, vilken berättade att de försökt leverera men ej lyckats nå mottagaren trots två försök. Mailade återigen – inget svar, försökt att nå dem på telefon – inget svar. I går fick jag tillbaka mitt eget paket, mottagaren onåbar… Nu har jag mailat igen, får väl se om jag får svar…

   Kan vara skoj att se om det bara är jag… Vill ju inte gärna prata illa om ett företag – en gång är ingen gång, alla kan göra misstag.

   Känns dock surt om 1500 kr kastas bort på en reservdel som jag inte kan använda…

   Alfapino

   #13416
   Igino Cazzola
   Deltagare

    Det är inte första gången jag läser om konstiga beteenden från AlfaStumper.

    Jag är fullständigt Räserskadad

    #13417

    Citat från (skånska) farsan min: “Gör aldrig affärer med en dansk” 

    Genmodifierad ’70 Berlina GTAm räser

    #13418
    Sven Lennartsson
    Deltagare

     Handlat dären handfull gånger. Inga problem alls. Snabba korrekta leveranser. Men heller inga returer.

     Sven L

     #13419
     Henrik Lindgren
     Deltagare

      Aldrig haft problem med AlfaStumper.

      #13420
      Per Setterberg
      Deltagare

       Jag har också bara positiva erfarenheter av AlfaStumper. Hade senast problem med restnoteringar, men tack vare utmärkt kommunikation via mail så löste allt sig perfekt.

       /Per S

       Per S
       156 GTA -03, GTV 3,0 -98

       #13421
       Lars Tersmeden
       Deltagare

        Jag hör till de missnöjdas skara. Rekommenderar att handla från andra firmor.

        #13422
        Andreas aasland
        Deltagare

         Jag hade precis tänkt skriva ett inlägg om att ha problem med att handla där. Men i mitt fall är det något vajsing med hela betalningshistorien. Jag har skapat ett konto. Jag betalar via kort och får ett belopp” reserverat” på mitt konto. Men det står bara där tills det efter ett par dagar försvinner helt. Inga mejl eller något från alfastumper. Och loggar jag in står det waiting på ordern. 

         någon som vet vad felet kan vara?

         Mvh Andreas

         #13423
         Gert Bergh
         Deltagare

          Ja och jag får inte handla där!

          Orsak : Jag gjorde ett inlägg i en insändare där skaparen oxå var missnöjd och när jag skulle beställa delar ett halvår efter fick jag svaret att han inte gjorde affärer med sådana som mig.

          Nu handlar jag allt på Mr. auto mycket billigare

          // Gert

          #13424
          James Edberg
          Deltagare

           Även jag svartlistad på Alfastumper, pga att jag undrade över kvalitén på de bromskit han säljer. Min Gta köptes med Alfastumper corsa jada jada typ 14000 danska pengar, förra ägaren köpte dem. Efter ca 3 år har kolvar fastnat och oken ärgat. Jag ville köpa renoveringskit, men nej nej. Han fick för sig att jag skrivit om det på alfapower, alfapower och här vilket var hittepå 🙂 och dessutom skulle bilen körts på fel sätt, så därför hade oken kärvat… 

           Detta är första gången jag skriver om mina problem med Alfastumper, HÅLLER MIG TILL ALFISTI.NET ISTÄLLET 😉

           någon som vill köpa ovan bromsok med bra skivor och nästan nya pagid belägg, oken behöver renoveras.

           Alfa Stelvio 2.2 -17 - Alfa Spider 3.0 -99 - Maserati QP -08 - Volvo v70 Bi-fuel -06

           #13425

           Jag har handlat ett par-tre gånger sista året och är nöjd. Det har inte varit några problem, mer än att det gått lite långsamt att behandla restnoterade grejer. Inga extrema väntertider då, utan att det kanske tagit tio dagar när jag tänkt mig två.

           Som jag förstått det är Alfstumper enmansfirma som drivs på hobbybasis, därav de slumpmässiga fördröjningarna i verksamheten.

           #13426

           Så länge det handlar om reservdelar är det bara att handla på alfistiracing från Falkenbergsområdet. För zeatek/alfastumper specialprylar finns ju alltid alfisti.net som skrevs. 

           Genmodifierad ’70 Berlina GTAm räser

           #13427
           Ragnar Rosengren
           Deltagare

             

            Jag har handlat där ett antal gånger helt utan problem men har nu en beställning liggande sen ganska många veckor som inte blivit behandlad alls. Har mailat och frågat efter den för en vecka sen men utan svar. Som Arvid påpekar så är det en enmansfirma så händer väl sånt här förr eller senare.

            Anledningen till att det inte fungerat med en retur (och med min beställning) vore ju bra att reda ut med firman, men om den inte är alls kontaktbar är det svårt. Jag skall försöka kontakta dem i morgon, om inga svar fås via mail får vi försöka på annat sätt. Och inget illa om danskar, men tyvärr kan det vara svårt över telefon ibland…

            156 2.0 TS Challenge (Gruppo N Olanda), #77 CAR Challenge klass III

            #13428
            Ragnar Rosengren
            Deltagare

              

             Jag ringde Alfastumper. De hänvisar till augustisemester och att “auto-reply” på mail inte funkat. Prioriteten just nu var att få ut leveranserna och komma ikapp, att t ex svara på mail kommer just nu i andra hand.

             156 2.0 TS Challenge (Gruppo N Olanda), #77 CAR Challenge klass III

             #13429
             Frank Pino
             Deltagare

              Fortsättning följer:

              Har nu fått tag i Alfastumper, de mailade direkt efter detta inlägg, undrar om det är av en händelse? I vilket fall, tydligen så KUNDE han inte få ut paketet från ombudet pga den försändelsetypen jag skickat med inte kunde hämtas ut av företag… Jag ringde därför POSTEN och fick ju givetvis sitta i en timmes telefonkö, de kände ju till problemet och skyllde givetvis ifrån sig. När jag för fyra veckor sedan skulle skicka paketet så gick jag till mitt ombud (KONSUM) och frågade hur jag skulle skicka detta paket till denna danska firma och gjorde precis som de föreslog. POSTEN säger nu att ombuden inte är utbildade och därför inte nåt ansvar… HUR FAN SKA JAG SOM KUND VETA DET????

              Så denna gång verkar det inte vara ALFASTUMPERS fel, får väl se nu om jag får fortsätta handla av dem nu när jag gjort detta inlägg

              Men definitivt POSTENS FEL!!!! Tycker jag då…

              Alfapino

             Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 40 totalt)
             • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.