El fel på GT

Published by Stefan Ankarstav on

Forum Teknik El fel på GT

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #33346
    Stefan Ankarstav
    Deltagare

     

    Har en GT 2005 som gått 16 300mil, nu har det helt plötsligt blivit fel på diverse el funktioner i bilen. Felen uppkom efter att bilen stått ute över natten i snöstorm i Uddevalla, allt funkade när jag parkerade på kvällen. Jag har för flera år sedan haft samma fel, men då lyckades jag få allt att fungera igen efter att brutit säkring F39, och efter att jag återmonterat säkringen så gick allt igång igen, men denna gång funkar inte det tricket igen. Gissar att något i datorn hängt sig. Jag har kollat samtliga säkringar, både i motor rummet och under instrument panelen.

     

    Är det någon som känner igen problemet eller har något förslag på åtgärd för att få nedan funktioner att funka igen?

     

    • För det första så blinkar km siffrorna på instrument panelen.
    • Bagageluckan går inte att öppna med varken fjärren eller knappen på panelen.
    • Ingen av de yttre backspeglarna går att justera.
    • De nedre röda lamporna på dörrarna lyser inte.
    • Fönster rutorna går inte att manövrera, dock så går rutorna ner 1 cm när dörren öppnas, precis som det ska.
    • Kupe värmen går inte att reglera, men det kommer full värme om jag ställer in temperaturen på “HI” (Fläkten och spjällen funkar som vanligt)

       

       

      Hälsningar Stefan Ankarstav

    #33347
    Thomas Sjölin
    Deltagare

    Det första att kontrollera: Läs av felkoder, det kan ge en indikation om vad som är fel.
    Andra sak att kontrollera: Kontrollera att batteriet är friskt och laddat. Kolla även att generatorn laddar som den ska.
    Trejde sak att kontrollera: Jordpunkter. Jordfel såväl som dåligt batteri kan orsaka mängder av underliga fel.

    #33348
    Nihat Dizdar
    Deltagare

    Låter som batterifel. Det kan uppstå de mest märkliga fenomen i samband med det och dagens avancerade bilelektronik.

    Nihat Dizdar

    #33349

    Som ägare till en GT kan jag bara instämma – strömförsörjning! Börja med att koppla ur batteriet så att bilen får nollställa sig lite och ladda batteriet ordentligt så ska du se att det blir bra igen. 

    '06 GT 3.2L '00 Zender 166 3.0 GTAmodifierad ’70 Berlina räser

    #33350
    Stefan Ankarstav
    Deltagare

     

    Jag ska prova att koppla ur batteriet samt ladda upp batteriet.

     

    Stefan

    #33351
    Stefan Ankarstav
    Deltagare

     

    Har nu hittat felet, lämnade bilen till Power Car, dom hittade att det var kortslutning i en kabel till förardörren, enkelt att fixa för dom.

     

     

    Stefan

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.