Elhiss

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Teknik Elhiss

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #34274

  Jo jag har testat sökt å kollat men sök funkar inte så bra….

  fönstret på förarsidan gick att köra ner ..men nu helt dött .. men när man trycker på knappen ner så ger den liv ifrån sej men upp inte ett enda liv förutom pipet som låter när man trycker på alla knappar ….. vad tror ni ? hissmotorn eller ?

  #34275
  Thomas Sjölin
  Deltagare

  Vad är det för bil?

  #34276

  oj glömde den lilla detaljen ….en GT 2005 

  #34277

  allt hitta någon info på nätet om olika fel är då ta me fa…. omöjligt … jag förstår den misstänksamhet som folk har mot alfa … man kan ha en huttmotskuttmo 1943 å nog fan finns det info men alfa …glöm det … å på dom forum som finns går det inte ens söka … 

  #34278
  Mats Forssén
  Moderator

  Inlägg av stefan landin på 2017-08-10 07:50

  allt hitta någon info på nätet om olika fel är då ta me fa…. omöjligt … jag förstår den misstänksamhet som folk har mot alfa … man kan ha en huttmotskuttmo 1943 å nog fan finns det info men alfa …glöm det … å på dom forum som finns går det inte ens söka … 

  Det var en totalsågning som heter duga! 

  Visst kan det vara knepigt att hitta info ibland och jag vet att sökfunktionen på denna sida lämnar en del övrigt att önska men jag känner verkligen inte igen mig i din beskrivning av att det inte finns någon info om Alfa på nätet… 

  Har du sökt på dessa sidor / forum? Observera dock att man på vissa av forumen måste vara registrerad användare för att kunna se bilder och / eller använda sökfunktionen.

  http://www.alfapower.nu/

  http://www.alfaowner.com

  http://www.alfabb.com

  cuoresportivo.no

  http://www.alfa-gt.de

  http://www.alfagtpassion.com

  Observera dock att det hela hänger på att forumanvändare delar med sig av information och erfarenheter inkl anger vilken modell det handlar om – annars blir det ju svårt att hitta informationen… 

  Lycka till!

  #71 Abarth 695 Assetto Corse Evo

  #34279

  Testat om knappen skickar ut ström i upp-läget? Vet inte hur knapparna ser ut på den, men är den enkel att lossa så låna knappen från andra sidan och provkör. “Enkel logisk felsökning” ?

  Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

  #34280
  Thomas Sjölin
  Deltagare

  Googlade lite snabbt och hittade denna tråd med liknande problem som ditt.

  http://www.alfaowner.com/Forum/alfa…fault.html

  Troligen styrenheten till fönsterhissen i dörren som krånglar. Prova gör som föreslås i tråden att koppla ur batteriet i minst tio minuter och se om det gör någon skillnad. Annars är det nog byte av styrenheten som gäller, eventuellt att den går plocka ur och rengöra ifall det oxiderat och blivit kontaktproblem i den.

  #34281

  Sedan kan det vara bra att läsa om hur man kalibrerar elhissarna… ? Tror det fanns med i tråden som Thomas tipsade om.

  Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

  #34282

  Jo jag ramlade över denna GT 2.0 jts 2005 med 14000 mil å en ägare billigt ..för däcken var dåliga å det var dax för kamrems byte .. den var hel å ren å fin så jag köpte .. men när jag började kolla runt om någon kunde byta kamrem så var det stopp 🙂 nu är jag en gammal mek men ville slippa byta pga att jag inte satt mej in i hur man gör … men nu fick jag det å den infon hittade jag rätt lätt å även verktygen jag behövde .. så det gick fint …men jag kom inte många mil så började den sötnosen att kasta olja omkring sej … jag trodde det var främre vevaxel tätning så det var bara riva ner å kolla … men det visade sej att det var några lösa bultar runt bröstkopa/oljepump ? som var lös … så tillbaka med allt å tog å for min väg på en resa mot frankrike men kom 60 mil då började dött problem med rutan .. tror ni det finns någon verkstad som vill ta i bilen ? 

   

  så jag rev ner dörrsidan ute så klart å hittade styrenheten å tänkte att om jag tar den från andra dörren kanske jag får upp rutan … men gissa resultatet …..

  det som händer är att när jag trycker på knappen för ner läge knäpper det i styrboxen men i upp läge händer inget så jag börjar undra om det är knapp enheten i förar dörren som är kass …. å försöka mäta nått utan att ens kunna hitta någon info om hur det är kopplat är inte lätt …så det får väl bli en lexan bit från biltema å köra hem …

  #34283

  Nu vet jag inte hur det är med Alfa men går det flytta styrboxar hit & dit. Går de via canbus har de en egen adress och måste programmeras. Hörde om nån som bytt nån komponent i dörr på volvo. C lås eller fönsterhiss. Funka ej eftr bytet, fick lov att åka till v-stad för programmering så bilen kände igen nya delen. Välkommen till 2 000-talet. ?

  Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

  #34284

  ja så kan det vara … jag kunde inte någonstans hitta någon som skrivit nått om den saken så jag tänkte att det kanske inte är fallet …men ..

  #34285

  Du har inte testat de enkla tipsen med ordinarie styrboxen?

  Låna en annan knapp eller rengöra kontakterna på boxen?

  Om du är utomlands och i nöd borde du kunna fixa några lösa kablar och skicka ström direkt på hissmotorn och fixa felet då du kommer hem.

  Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.