Elproblem 166,2,0TS-99

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Teknik Elproblem 166,2,0TS-99

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #29094

    Kontrollamporna och summern till riktningsvisarna fungerar ej. Vid ett tillfälle för några veckor sedan stod alla blinkerlamporna och lyste med fast sken. Det gick inte att släcka dem genom att starta bilen, använda blinker eller trycka på varningstriangeln på instrumentbrädan. När jag sedan skulle starta bilen efter några timmar var naturligtvis batteriet tomt. Bilen stod i ett utförslut så den gick igång direkt. Vid ett annat tillfälle fungerade inte AC-en. Det gick inte att reglera temperaturen så det blev lite för varmt. Vad jag förstår av alla tips på forumet så är det troligt att det är dålig kontakt någonstans, men var?

    Tacksam för tips var jag skall börja leta.

    #29095
    James Edberg
    Deltagare

    Gröna boxen bakom säkringshållaren under ratten kanske? Den ballade ur hos mig då bromsljus dog när man skulle blinka å värme bakruta funkade ej och ytterligare någon funktion. Mkt styrs genom denna gröna Box 🙂

    Alfa Stelvio 2.2 -17 - Alfa Spider 3.0 -99 - Maserati QP -08 - Volvo v70 Bi-fuel -06

    #29096

    Har tagit loss den gröna boxen under ratten men kunde inte finna några synliga fel. Jag har också haft loss alla anslutningar runt batteriet för att eliminera eventuella dåliga anslutningar. Skrapat rent kontaktytor. Har även kollat säkringsdosan som sitter under huven till vänster ovanför luftrenaren. Boxen som      sitter under instrumentbrädan ovanför växellådan har jag inte rört. Vad styr den? Kan man vid en datadiagnostik se om någon av databoxarna inte fungerar? Är dessa boxar reparerbara eller är det byte som gäller? Senaste gången som alla 6 blinkerlamporna lyste med fast sken när jag parkerade, tog jag loss minuspolen på batteriet för att förhindra urladdning, vänta några minuter, satte dit den igen och då slutade varningslamporna att lysa. Jag gjorde tydligen en nollställning av systemet vilket gav effekt.

    Finns det någon som kan hjälpa mig att få ordning på det elektriska i min Alfa?

    #29097

    Hej!

     

    måste fråga om låset “centrallåset” går segt så den knappt Orkar med att låsa alla dörrar?

    har haft detta fel ett tag och att elen varit lite konstig till och från   . Idag bytte jag batteri och allting funkar perfekt för första gången sedan jag köpte den för 6 mån sen

     

    #29098
    Thomas Bodén
    Deltagare

    Efter att ha haft några BMW 7-serie så lärde man sig att moderna batterier är en förbrukningsvara och att felsökning av elproblem alltid (nästan) börjar med att ha ett batteri som är bra!

    Kul att det funkar för dig nu! 

    156 GTA Sportwagon

    #29099

    Centrallåset funderar inte. Det fungerar på så vis att när jag låser så låser det upp igen direkt.

    Kan det bero på dåligt batteri?

    Köpte nytt batteri 2012-12-07 från Biltema. Det borde vara OK. Får kolla batteriet!

    #29100

    Jag hade samma problem ibland att den låste upp lika snabbt. I detta fallet var det batteriet men det var gammalt. 

    Men som Thomas skrev så är nog dom nya batterierna inte så hållbara på långsikt  

    sen har jag bara läst om att just låsen på 166 har jäklats en hel del… Så tyvärr inte det mest raka svaret

    #29101

    Tack för alla tips om elproblem med 166:an. Har varit och mätt upp batteriet vilket visade sig vara dåligt. Alltså ett nytt batteri, men vilket fabrikat?

    Är det någon som har ett bra förslag? Skall leta och försöka hitta någon test på bilbatterier?

    #29102
    Thomas Bodén
    Deltagare

    Att köpa ett Tudor eller ett Varta brukar sällan innebära problem.

    Mina tankar om hur batteriet ska vara är enligt följande:

    • Så många Ah som möjligt 
    • Så högt CCA värde som möjligt

    Sen ska man ju ha råd dessutom. Får bara batteriet plats så är starkare bättre!

     

    156 GTA Sportwagon

    #29103

    Köpte igår nytt batteri, Varta, E44 SILVER DY, 77 Ah, 780 CCA, kronor 1600:-. Är det ett bra eller dåligt pris?

    Centrallåset fungerar och även det eftermonterade larmet. Tog ur och satte i säkringen till larmet vilket innebär en nollställning. Att larmet slutat fungera beror kanske också på dåligt batteri?

     

    #29104
    Thomas Bodén
    Deltagare

    Säkert inte billigast, men knappast dyrast … Nu funkar bilen för den facila kostnaden av 1,5 timme hos dyra verkstaden, som i slutändan kommit fram till att du måste byta batteri. Njut av C-låset och fungerande blinkers, samt ta en extra tur till ett ställe med bra utsikt och se solen gå ner tillsammans med din Alfa. Nu känner du henne bättre. 

    156 GTA Sportwagon

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.