En amatörs strävan

Published by Benjamin Pohl on

Forum Projekt En amatörs strävan

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #49379
  Benjamin Pohl
  Deltagare

   För andra gången i mitt liv så har jag fått möjligheten att äga en Alfa Romeo. Första gången var under slutet av 80 talet med en riktigt trevlig Alfasud och nu andra gången med en fulländad GTV6 som visserligen behöver massor av kärlek men ändå. Många här känner säkert till bilen (en Leif Mellberg ombyggd Alfa Romeo GTV6) och har kanske sett den i det skick som den en gång var men den har haft ett hårt liv fast den bara rullat 3600 mil på vägarna. Jag fick äran att ta över ett påbörjat renoverings projekt och tänkte att jag skall försöka förmedla lite information om vad som kommer att hända med bilen samt försöka få ur er experter den kunskap och information som jag vet att jag kommer att behöva. Har nu sedan jag fick hem bilen i Augusti fortsatt demonteringen och har upptäkt att många års vilande inte är bra för gummi, nästan allt som är gjort av gummi behöver bytas men kärnan i bilen är robust och har ännu inte hittat något som skall orsaka några större problem. Dock är det några mindre rost skador som behöver lagas, plåten under bakluckan är i princip borta samt nedre hörnen vid framrutan har några hål men har lyckats hitta en riktigt duktig lokal bilplåtslagare som skall laga det. Om det finns någon här som har information om bilens liv eller bilder på bilen när den var i finare skick så skulle jag bli mycket glad om det kan förmedlas till mig.

    

   #49380
   Anders Eriksson
   Deltagare

    WOW!!!! önskar dig all lycka!! vad är planen..? återställa till “Mellberg-stuk” hoppas jag. de där 80/90-tals byggena har något visst 

    nä, kan inte bidra med några expertråd, men lovar följa din tråd med intresse!!!

    Nu: AlfaSud. Alfa 90. Då: 3*75turbo 164Q4 2*147 156 Brera 3.2 Sud Ti. Spider 916 V6. 159SW Tbi

    #49381

    riktigt coolt 🙂 Man inser att man behandlade en unik GTV6 väldigt annorlunda för 20-30 år sen jämfört med idag. En bil som rullat 3000 mil borde ju vara i nyskick .

    Kul projekt. Med lite, nåja,  tålamod blir det precis hur bra som helst! Kör hårt!

    ps, precis när du är klar och bilen glänser som i fornstora dar, och du tröttnat på den, så tar du kontakt med övertecknad…så löser vi det. 

     

    Classe. (Oo=V=oO) 1600 GTj 1300 GTj

    #49382

    http://www.mellbergscustom.com/alfa-romeo-gtv6/

     

    Söker man lite på Google så finns det lite smått och gott om den.  https://www.alfapower.nu/viewthread.php?tid=30778

    Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

    #49383
    Toni Sjölander
    Deltagare

     Den bilen kommer jag ihåg från när jag köpte min första Alfa i början på 90 talet,en 33qv.

     Gtvn stod hos MRB bil som var alfahandlare i kristianstad.Jag gick runt o kollade på den och tyckte den var skitfräck.Någon vecka senare när jag skulle hämta min 33 från service i deras verkstad så stod Gtvn i verkstaden.Jag minns att den lät som en formula1bil när startade den för att backa ut den.Några år senare var den på blocket,jag ringde säljaren men det blev aldrig någon affär tyvär.

     Toni

     #49384
     Bobby Green
     Deltagare

      Kul, detta ska följas =)

      #49385
      Benjamin Pohl
      Deltagare

       Kul att ni vill följa projektet och bilens återfödelse! Tanken med bilen är att återställa den så mycket som möjligt till det skick som Mellberg en gång skapade men givetvis måste jag inkludera lite 2017. Inget stort men de gamla grenrören i gjutjärn borde uppdateras till något som släpper ut avgaserna smidigare och jag vill gärna flytta avgasrörspiporna så att de kommer ut i centrum av bakänden. Under åren så har bilen genomgått en del justeringar, bland annat så har man monterat en kofångare bak och diverse detaljer har lackerats, centrum av BBS fälgarna är röda, listen runt bakrutorna är svarta och den kromade listen runt emblemet i fronten är röd men det kan man ganska enkelt återställa. Så här såg bilen ut efter justeringarna.

        

        

        

        

       Planen är att säkerställa ett långt framtida liv för bilen och jag lovar, tröttnar jag på den när den är klar så lägger jag ut den till försäljning här…

        

      Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
      • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.