Expensionskärl 159 tbi – var köpa

Published by Hans Carlstedt on

Forum Teknik Expensionskärl 159 tbi – var köpa

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #35544
  Hans Carlstedt
  Deltagare

  Hej,
  Mitt expansionskärl har spruckit för andra gången på ett år. Det som sitter i nu är beställt via märkesverkstad men var rätt dyrt. Kan jag beställa själv från nätet? Jag hittar inte delen på någon av siterna som kommer upp om jag gör en sökning. Heter det inte expensionskärl? Jag är tacksam om någon har ett tips på var jag kan beställa.

  #35545
  Erne Wiström
  Deltagare

  Hej Samma fel har dykt på min 159 SW… Italia Ricambi i Tyskland har kärl för 40 EUR plus frakt, originalprodukt enl. uppgift. Det funkar bra att handla från dem tycker jag. Nu står min bil på verkstad så det blir ett kärl från FCA Sverige kan jag tänka.. Jag vet inte vad de tar för motsvarande produkt.

  #35546

  Lite OT…
  Men var spricker det?
  Har inte läst om problem med dem & mitt höll.
  Kan det vara nåt med infästningen eller om den spricker vid nån slanginfästning att slangen är för tight?

  Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

  #35547
  Hans Carlstedt
  Deltagare

  Den förra fick en liten spricka som bara läckte när motorn var varm. Hade därför stora problem med felsökningen. Gjorde bytet av kärl i samband med service, så jag såg aldrig det gamla.

  Den här gången håller behållaren nivån vid körning men om bilen står ett dygn så droppar det långsamt till en nivå strax under min.

  Felen är alltså lite olika men jag har tagit för givet att det är kärlet den hör gången med. Ska kolla mer noggrant efter det här bytet.

  #35548
  Rickard Bergh
  Deltagare

  du har säkerligen problem med någon slang som inte är ordentligt spänd i klämman. händer ofta. det kan vara vattenpumpen som läcker, kan även vara kylaren som svettas. tror inte på att detta nya kärlet ska läcka igen. då får du ju byta det på garanti. fick du bytat det hos en alfa verkstad för 1 år sedan så har du lätt 1 års garanti kvar, minns jag inte fel så är det 2 års garanti på delarna… mot att du har kvittot kvar.

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #35549
  Hans Carlstedt
  Deltagare

  Artikel 50518109 på Ricambi måste väl vara rätt?

  #35550
  Thomas Sjölin
  Deltagare

  Då jag inte vet hur det ser ut kan jag inte svara säkert men alfisti.net har i regel bra koll så det borde stämma. Kollat lite bilder på google och utifrån vad jag kan se på dem verkar det stämma.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.