Fin julklapp jag fick då?

Published by Thomas Sjölin on

Forum Allmänt Fin julklapp jag fick då?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 32 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23305
  Thomas Sjölin
  Deltagare


   #23306
   Thomas Sjölin
   Deltagare

    Fick en Sprinter i baken och slutade själv i baken på en Caddy som följd när jag var på väg till jobbet idag.

    Film kommer när jag tankat ur kameran.

    #23307

    Såg inte kul ut.
    Det blir väl inlösen?

    Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

    #23308
    Thomas Sjölin
    Deltagare

     Gissar det. Känns inte alls kul med tanke på hur mycket jag lagt ner på bilen senaste året. Vi får se vad försäkringsbolaget säger. Vet ju inte hur mycket som skadats utöver stötfångarna och bakluckan.

     #23309
     Thomas Sjölin
     Deltagare

      Filmklipp.

      http://youtu.be/yMPbJoE4t6I

      Tyvärr har kameran själv valt stänga av ljudet så det är ljudlöst, vilket kanske är bra för den ramsa som jag yttrade är knappast lämplig för någon att höra.

      #23310
      Igino Cazzola
      Deltagare

       🙁

       Jag är fullständigt Räserskadad

       #23311
       Igino Cazzola
       Deltagare

        Några tips:
        Acceptera inte försäkringsbolagets första värdering (de börjar alltid lågt).
        När du pressat upp inlösenpriset ordentligt, går det att få 60% av det om du väljer att laga bilen själv.

        Jag är fullständigt Räserskadad

        #23312
        Thomas Sjölin
        Deltagare

         Måste ju få lite koll på hur stor skadan är innanför det som är synligt först. Bilen är körbar och jag har inte märkt något konstigt under färd så det är nog bara längst bak det är skadat. Frågan är bara hur karossen där bak har klarat sig, luckan sitter definitivt inte som den ska i alla fall så den måste troligen bytas hur som helst, att rikta kostar nog mer än att byta ut den.

         Smällen var inte så hård att någon krockkudde löste ut iaf.

         #23313
         Rickard Bergh
         Deltagare

          den är troligt så hårt tryckt i rumpan att du är golv, bakplåt. skärmarna alt stolpen som fått sig en redig smäll. fram har du säkerligen krockbalk, ramben, kylare osv som är bockat. så som ni siat om innan troligt inlösen.

          Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

          #23314
          Henrik Boldrup
          Deltagare

           Men fasen vad tråkigt, först och främst är det bra att det inte blev personskador, men det svider lite extra för mig eftersom min bil är nästan identisk med din sånär som på färgen.

           Min bil blev påkörd bakifrån vid rödljus för (jösses vad tiden går) 10 år sen. Inga skador alls fram men bak var inte stötfångaren vacker, bakluckan gick inte att stänga och den kaross skarven som är precis under blinkersen på höger och vänster sida sprack upp. Det som byttes var den bakersta plåten precis innanför stötfångaren + diverse riktningsarbete. Blev riktigt bra.

           Så ge inte upp hoppet redan, en begagnad baklucka + den plåten jag fick byta bak borde inte innebära inlösen. Sen återstår skadorna fram förstås.

           Stelvio Ti 2,0 -20, 156SW 2,5 -04 och en Fiat 500e -15

           #23315
           Thomas Sjölin
           Deltagare

            Fram borde det inte vara så mycket mer än stötfångaren. Träffade bara i kulan på bilen framför och det var ingen hård smäll.

            Jag hoppas att det inte ska vara allt för omfattande skador men på en snart 16 år gammal bil är det nog svårare få försäkringsbolaget med på tåget även om det är förhållandevis enkla reparationer.

            #23316
            Sune Karlsson
            Deltagare

             När jag blev påkörd bakifrån (156 berlina) syntes det väldigt lite utanpå men golvet i bagagerummet gick i vågor och fick bytas ut. Det här ser värre ut.

             Går det så går det...

             #23317
             Rickard Bergh
             Deltagare

              kan nog gör dig besviken på din skada fram. med tanke på hur stötfångaren ser ut så är det rejäla skador. den har tagit rakt på kollisionsbalken och det vid bogser öglans infästning, sedan har du rambenet innebakom och det har garanterat krökts med. jag råkade själv ut för detta med min forma 156 jag hade, touchade en tyota med en ögla till bogserkrok utstickandes genom deras stötfångare, tog exakt som din skada och det blev en rejält kostsam reparation av bolaget. ac kylare, kollisionsbakl. rikt av ramben osv osv. så fram är säkerligen lika hårt skadat som bak. har du tur så klarar det sig då det blir två skador så kallat.
              den som körde på dig tar bak.
              ditt bolag tar framskadorna men fakturerar bak skadans bolag.
              kolla hur din ser ut i taket, har du tendens till små veck du får med tanke på sådan skada så blir det inlösen direkt då den har gett sig även i takets konstruktion under ytterplåten.
              det tråkiga är att när man lagt ner mkt pengar på sin bil så lär man inte få igen dom vid en inlösen.

              Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

              #23318
              Thomas Sjölin
              Deltagare

               Ja, vi får se. När jag kollade upp skåpbilen som körde på mig så låg den hos samma försäkringsbolag, vilket kanske är en nackdel i detta läge. Såg också att den hade körförbud så vet inte alls om och i sådana fall hur det påverkar situationen. Lite irriterad på att polisen inte ville komma dit, hade jag vetat den hade körförbud då hade jag insisterat hårdare.

               Så synd att jag inte skaffat bakåtriktad kamera ännu. Har tänkt göra det men inte kommit mig för. Är övertygad om att han satt och rattsurfade, en kamera hade visat det.

               En kompis sa att i värsta fall får jag väl stämma honom själv och se vad det kan leda till. Inte för jag har någon lust för det men är det sista utvägen så får jag väl prova den.

               Hur som är det ju bara avvakta och se vad besiktningen visar. Så trist det skulle hända precis innan helgerna, det kommer inte hända något förrän efter dem. Dessutom precis innan jag skulle flytta.

               #23319
               Rickard Bergh
               Deltagare

                kör han med körförbud men har en försäkring så tar hans bolag i ditt fall samma kostnaden men dom kan ju sen i sin tur kräva betalningen av honom. så du går säkerligen säker och får det fixat på nått sätt.

                Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

               Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 32 totalt)
               • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.