Fjäderbenstorn Alfa 156

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Teknik Fjäderbenstorn Alfa 156

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #34207

  En fråga, finns det ekonomiplåt för att renovera ett förlorat fjäderbenstorn till en Alfa 156, eller skulle det möjligtvis gå att transplantera ett dylikt från en skrotad bil? Gäller vänster fram på en 156 01a

  #34208
  Thomas Sjölin
  Deltagare

   Inte helt säker jag förstår vad du menar. Har fjädertallriken rostat sönder på fjäderbenet och du undrar om man kan byta bara det?

   Låter som att gå över ån efter vatten i sådana fall. Hittar du ett fjäderben på skroten så är nog det ett bättre val men status på sådana kan vara väldigt osäkra. Jag vet att de inte är direkt billiga köpa men skulle ändå rekommendera köpa båda nya för du kan få en bil som uppför sig väldigt underligt annars. Lika bra byta fjädrarna samtidigt för säkerhets skull.

   #34209

   Det är plåten i toppen som är helt sönderrostad, finns inget som stagar fast fjäderbenet och det finns för lite frisk plåt för att komma åt att svetsa en förstärkning, så  frågan är om det bara är att ge upp eller om det eventuellt skulle kunna gå att transplantera plåt från en annan bil..

   #34210
   Rickard Bergh
   Deltagare

    ta från en annan bil. billigaste alternativet.  frågan är ens om det går att få tag på nått idag nytt. alternativet så köper du en bil riktigt billigt tex med kass motor. så har du delar från den eller så flyttar du över grejor från din egen till den bilen bara det samma sort.. 

     

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

   Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
   • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.