Förbannade Murphy

Published by Thomas Sjölin on

Forum Allmänt Förbannade Murphy

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22688
  Thomas Sjölin
  Deltagare

   Naturligtvis blir det något fel på bilen nu när jag måste ha den för att ta mig till och från jobbet.

   Har fått missljud från remsidan på bilen och det är ganska uppenbart ett löphjul som inte mår bra. Skitmärkligt då jag bytte alla sådana för bara drygt två år sedan, bilen har inte gått 1500 mil sedan dess. Jag vet än inte vilket det är. Har jag otur är det löphjul till kamremmen och då måste hela skiten rivas och bytas igen. Har jag tur är det löphjul till multiremmen och det går relativt snabbt fixa.

   Ska domkrafta upp bilen och lossa framhjulet och lossa multiremmen imorgon för att se om ljudet försvinner. Är det “worst case” så får bilen stå till våren och jag måste få tag på en billig, men pålitlig, vinterbil för jag kan inte åka kommunalt till jobbet. Har någon en fungerande bil med vinterdäck stående som jag kan köpa/hyra/låna några månader så skrik till.

   Alternativet är om någon som har tillgång till garage med lyft och lust hjälpa mig för att snabbt göra bytet. Jag har ju själv inte tillgång till lyft längre tyvärr.

   Får be till alla slags makter att det är löphjul till multiremmen som är problemet. Än så länge går ju bilen hur fint som helst så inget allvarligt har hänt, det bara låter fördjävligt och kommer bli något allvarligt om jag fortsätter köra, vilket jag inte tänker.

   #22689
   Rickard Bergh
   Deltagare

    vad är det för bil.
    servopump kanske. ac pumpen.

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #22690
    Thomas Sjölin
    Deltagare

     Lossat remmen och provstartat och då är det tyst så det kommer tack och lov inte från kamremssidan. Fick dock inte klarhet i vilken av dem som låter men då jag som sagt bytte löphjul och spännare för två år sedan är det knappas troligt det är något av dem. Jag tycker också ljudet kommer mer från längst fram på motorn så det är väl antingen ac-kompressorn eller servopumpen.

     Förhoppningsvis är det kompressorn, den skar ju för mig i höst och har således bara snurrat på yttre lagret sedan dess, så den måste ändå bytas. Hade hoppats jag skulle kunna köra över vintern och byta först till våren men måste göra det nu pga detta. Får köpa en begagnad tyvärr, har inte riktigt råd köpa en ny för tillfället, därför jag hoppades kunna vänta till våren.

     Det är en 156 2.5

     #22691
     Thomas Sjölin
     Deltagare

      Det var kompressorn så nu är det fixat.

      #22692
      Igino Cazzola
      Deltagare

       🙂

       Jag är fullständigt Räserskadad

       #22693
       Alice Havlickova
       Deltagare

        Gött!

       Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
       • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.