Fråga om batteri till Brera

Published by Göran Hanser Matsson on

Forum Teknik Fråga om batteri till Brera

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #33085

  Hej!

  Gissar på att mitt batteri har gått sönder då den har slutat tagit åt sig laddning, är originalbatteriet från en 2008 års Brera. På batteriet står det 88 aH och de som kommer upp när man söker på regnr på tex mekonomen och autoexperten är 72aH, behöver det inte vara 88 aH nu 8 år senare? 🙂

  Samt, mekonomen har ju 20% på batterierna nu och bilen är en sommarbil, hade ni köpt batteriet och låtit en ctek-laddare underhållsladda batteriet fram till april när jag tar fram bilen eller bara låta batteriet stå utan någon laddning?

  Tack för svar!

  /Göran

  Alfa Romeo 159 Ti 24 JTDM & Alfa Romeo Brera 3.2 V6 Q4

  #33086
  Sune Karlsson
  Deltagare

  Batteriet lär ju inte bli sämre av att stå hemma hos dig än om det står på hyllan i butiken. Åtminstone så länge du inte kopplar in det. Om du inte vinterkör räcker säkert 72Ah, det handlar ju mest om hur mycket reserv man har för att tugga igång motorn i minus 20 grader och kanske inte fulladdat batteri.

  Går det så går det...

  #33087
  Martin Lembke
  Deltagare

  Vanliga bilbatteri urladdar sig själv med tiden och när de kommer ner till ca 60% så börjar sulfateingen i batteriet. Blir då batteriet inte laddat inom viss tid så försvinner inte sulfaten. Därför ska batterier laddas med jämna mellanrum när de inte används. På samma sätt som man har underhållsladdning på bilar som inte körs under vintern.

  Annars kommer batteriet att bli sämre och sämre.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.